Buzz

Η Τζένα Ορτέγκα έζησε την σκοτεινή πλευρά του fandom

στα 10

Η ηθοποιός έπεσε θύμα της τοξικής συμπεριφοράς του fandom και αναγκάστηκε να διαγράψει τον λογαριασμό της στο X όταν έλαβε πορνογραφικές φωτογραφίες του εαυτού της φτιαγμένες από AI.

Η Τζένα Ορτέγκα έζησε την σκοτεινή πλευρά του fandom

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί που στο παρελθόν έχουν αποφασίσει να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα μετά από την τοξική αντιμετώπιση των «θαυμαστών» τους.

Εχοντας αντιμετωπίσει από ρητορική μίσους μέχρι και απειλές θανάτου, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι ηθοποιοί που έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τη λαίλαπα του ανεξέλεγχτου τοπίου που ονομάζεται web. Επόμενο θύμα στη μεγάλη λίστα των διασήμων, η Τζένα Ορτέγκα η οποία, δυστυχώς αρκετά πρόσφατα, είδε κατάματα σκοτεινό πρόσωπο του fandom.

Σε συνέντευξή της στoυς New York Times είπε πως έλαβε μηνύματα στο Χ/Twitter με πορνογραφικές φωτογραφίες δημιουργημένες από εργαλεία τεχνιτής νοημοσύνης από όταν ήταν 12 χρονών και έπαιζε στην σειρά «Jane the Virgin». Το αποτέλεσμα: αναγκάστηκε να σβήσει τον λογαριασμό της.

«Μισώ την τεχνητή νοημοσύνη Θέλω να πω, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για απίστευτα πράγματα. Νομίζω ότι είδα κάτι τις προάλλες όπου αναφέρθηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού τέσσερα χρόνια πριν αυτός προχωρήσει. Αυτό είναι όμορφο. Ας μείνουμε σε αυτό», είπε η Ορτέγκα. «Μου άρεσε που ήμουν 14 ετών και έκανα λογαριασμό στο Twitter επειδή έπρεπε και έβλεπα χυδαίο επεξεργασμένο περιεχόμενο από εμένα ως παιδί; Οχι. Είναι τρομακτικό. Είναι διεφθαρμένο. Είναι λάθος.»

Διαβάστε ακόμα: Τα γυρίσματα του «Beetlejuice Beetlejuice» ήταν μία «θρησκευτική εμπειρία» για τη Γουινόνα Ράιντερ

jenna ortega

Οταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί εκείνη συνέχισε λέγοντας «ένα από τα πρώτα - στην πραγματικότητα το πρώτο μήνυμα που έλαβα έδειχνε τον εαυτό μου όταν ήμουν 12 με μια selfie φωτογραφία των γεννητικών οργάνων ενός άνδρα και αυτή ήταν μόνο η αρχή του τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Ηταν αηδιαστικό και με έκανε να νιώσω άσχημα. Με έκανε να νιώθω άβολα. Μια μέρα, λοιπόν, μόλις ξύπνησα και σκέφτηκα ότι δεν το χρειάζομαι πια αυτό. Οπότε το παράτησα».

Την Ορτέγκα θα την δούμε σύντομα στην ταινία «Beetlejuice Beetlejuice» του Τιμ Μπάρτον, στον ρόλο της κόρης της Γουινόνα Ράιντερ, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 6 Σεπτεμβρίου.