Στην Ιαπωνία τα σινεμά ανοίγουν ξανά και κάνουν το σωστό: παίζουν τα κλασικά!

BUZZ 21 MAY  /  Μανώλης Κρανάκης

Από το «Blade Runner» μέχρι το «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν», στην Ιαπωνία τα σινεμά ποντάρουν σε κλασικές ταινίες που αγαπάει ο κόσμος.

Το ερώτημα είναι κοινό σε όλους τους διανομείς και αιθουσάρχες που βρίσκονται μπροστά στο άνοιγμα των (θερινών στην Ελλάδα για την ώρα) κινηματογράφων: τι ταινίες θα φέρουν τον κόσμο πίσω στις αίθουσες ειδικά όταν αυτή η επιστροφή συνοδεύεται από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τον φόβο για το άγνωστο της επόμενης μέρας του lockdown;

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα των ταινιών που είναι προγραμματισμένες να βγουν μέσα στο καλοκαίρι είναι γεμάτο από νέες ταινίες σε Α' προβολή.

Στην Ιαπωνία, τα περισσότερα από τα σινεμά που έχουν ανοίξει και ανοίγουν μέσα σε αυτήν την εβδομάδα - στο Τόκιο τα σινεμά είναι ακόμη κλειστά - επέλεξαν τα κλασικά. Ταινίες όπως το «Blade Runner», το «E.T.: Ο Εξωγήινος», το «Μπόνι και Κλάιντ», το «Μπεν Χουρ», το «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν», το «West Side Story», το «Rio Bravo», το «Ανατολικά της Εδέμ» θα αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει ακόμη διάσημες ιαπωνικές επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος ή ταινίες που σταμάτησαν την προβολή τους με το κλείσιμο των κινηματογράφων και τώρα θα συνεχίσουν - όπως τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο.

Ο υπεύθυνος των κινηματογράφων Toho, της μεγαλύτερης αλυσίδας στη χώρα, όταν ρωτήθηκε για την πρωτοβουλία, δήλωσε απλά: «Παίζουμε ταινίες που είναι δημοφιλείς στον κόσμο.»

Τοηο

Διαβάστε ακόμη: Μείωση του εισιτηρίου των θερινών κινηματογράφων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.