Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ νιώθει περίεργα που έπαιξε γκέι ρόλο στο «Brokeback Mountain»

στα 10

Ο ηθοποιός μίλησε για το «Brokeback Mountain» αλλά και για τους στρέιτ που παίζουν γκέι ρόλους.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ νιώθει περίεργα που έπαιξε γκέι ρόλο στο «Brokeback Mountain»

Το «Brokeback Mountain», όταν είχε κυκλοφορήσει το 2005, είχε γράψει την δική του ιστορία. Πέρα από τα τρία Οσκαρ που κατάφερε να κερδίσει, είχε γίνει μια ταινία ορόσημο για την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη μεγάλη οθόνη. Αλλά με τα χρόνια αρκετοί ήταν αυτοί που την κατηγόρησαν πως δυο στρέιτ άτομα πρωταγωνίστησαν στην ταινία.

O Τζέικ Τζίλενχαλ μιλώντας στους The Times, όταν ρωτήθηκε για την ταινία που του χάρισε και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για το Β’ Ανδρικό Ρόλο εάν θα μπορούσαν σήμερα δυο στρέιτ ηθοποιοί να πρωταγωνιστήσουν στο «Brokeback Mountain» ο ίδιος απάντησε πως «α, δεν νομίζω. Ισως; Μέρος της αφήγησης της ταινίας ήταν πως δυο στρέιτ άντρες έπαιζαν αυτούς τους ρόλους. Υπήρχε ένα στίγμα στο να παίζεις έναν τέτοιο ρόλο, ξέρεις, γιατί θα το έκανες αυτό; Και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό και για τους δύο μας [Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ] να σπάσουμε αυτό το στίγμα.»

Διαβάστε ακόμα: Οχι, ο Χιθ Λέτζερ δε θα σου επέτρεπε να κάνεις αστειάκια για το «Brokeback Mountain»

brokeback mountain 607

Και συνέχισε λέγοντας πως «αλλά και πάλι πιστεύω ότι αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να λένε, ξέρετε, άνθρωποι κάθε διαφορετικής εμπειρίας πρέπει να παίζουν περισσότερους ρόλους, ότι δεν πρέπει να περιορίζονται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Και το πιστεύω αυτό. Αλλά ταυτόχρονα, ήμουν πολύ περήφανος που ήμουν σε αυτόν τον χώρο και μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Και η αντίδραση της πλειοψηφίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν βγήκε η ταινία, που εξέλαβα - και οι δύο μας, όλοι στην ταινία - μια αίσθηση αγάπης και ευγνωμοσύνης.»

Πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που μιλάνε την κακή εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν στρέιτ άτομα παίζουν γκέι ρόλους και ο Τζίλενχαλ απάντησε σε αυτό λέγοντας «νομίζω πως ζούμε σε μια εποχή όπου και η παραμικρή απόκλιση δεν εκτιμάται ιδιαίτερα και πιθανότητα γίνεται μεγαλύτερη η αντίδραση όταν δεν βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο για να τα συζητήσουμε. Αλλά σίγουρα υποστηρίζω όλα τα κινήματα που έχουν γίνει και νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια τεράστια μετάβαση.

Η νέα ταινία του Τζέικ Τζίλενχαλ «The Guilty» κυκλοφορεί ήδη στο Netflix.