Buzz

To «It» του Στίβεν Κινγκ γίνεται οι ταινίες (!) που του αξίζουν!

στα 10

To «It», η ιστορία του πιο τρομακτικού κλόουν της λογοτεχνίας, γίνεται ταινία σε δύο μέρη με τις ευλογίες του Στίβεν Κινγκ.

To «It» του Στίβεν Κινγκ γίνεται οι ταινίες (!) που του αξίζουν!

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση πως το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, ένα ακόμη από τα πιο διάσημα best-seller του ετοιμάζεται για τη δική του κινηματογραφική διασκευή.

Το «It», γραμμένο το 1986, αφηγείται την ιστορία επτά παιδιών που τρομοκρατούνται από ένα αποτρόπαιο πλάσμα που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο μπροστά τους προκειμένου να τα γοητεύσει με τη μορφή ενός κλόουν, του διάσημου Pennywise και υπάρχει ήδη στη μορφή μιας τηλεταινίας αλλά και ως μακροχρόνιο πρότζεκτ που φτάνει επιτέλους στην πραγματοποίησή του.

Ηταν 1990 όταν το «It» γυρίστηκε για την τηλεόραση σε μια όχι ακριβώς σπουδαία τηλεταινία από τον Τόμι Λι Γουάλας και προβλήθηκε σε δύο μέρη στο δίκτυο ΑΒC, αφήνοντας μόνο ως μοναδική ανάμνηση τον ομολογουμένως σκιαχτικό κλόουν του Τιμ Κάρι. Τον Μάρτιο του 2009, η Warner ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας ταινία βασισμένη στο «It» με παραγωγούς τον Νταν Λιν («The Box», «The Lego Movie»), τον Ρόι Λι («The Ring», «The Grudge») και τον Νταγκ Ντέιβισον («The Grudge», «The Departed», «Oldboy»). To 2010 o Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είχε δηλώσει πως θα ήθελε να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «It», αλλά οι ήδη ανειλημμένες του υποχρεώσει δεν θα του το επέτρεπαν στο προσεχές μέλλον και τον Ιούνιο του 2012 ανακοινώθηκε πως το «It» θα γυριστεί σε ένα φιλμ σε δύο μέρη (το πρώτο στο παρελθόν και το δεύτερο στο παρόν) με σκηνοθέτη τον Κάρι Φουκουνάγκα («True Detective»).

It 607 Σκηνή από το «It» του Τόμι Λι Γουάλας (1990)

Δύο περίπου χρόνια μετά, ο Κάρι Φουκουνάγκα δηλώνει πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2015 και το κυριότερο πως ο Στίβεν Κινγκ έδωσε την ευλογία του για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του.

«Το σημαντικότερο είναι πως ο Στίβεν Κινγκ μας έδωσε την ευλογία του. Δεν θέλαμε να το κάνουμε, παρά μόνο αν ο ίδιος ένιωθε πως θα γινόταν σωστά», δηλώνει ο παραγωγός Ντέιβιντ Λιν. «Του στείλαμε το σενάριο και η απάντηση που πήρε ο Κάρι ήταν "Προχωρήστε παρακαλώ! Αυτή είναι η εκδοχή που πρέπει να κάνει το στούντιο". Ολο αυτό ήταν μια επιβράβευση.»

Για την ώρα ο Φουκουνάγκα έχει υπογράψει για να σκηνοθετήσει μόνο το πρώτο μέρος της ταινίας, αλλά πολλά μπορούν να αλλάξουν καθώς θα πλησιάσουμε προς την υλοποίηση του σχεδιού.

Δείτε εδώ μια σκηνή από το «It» του 1990:


Διαβάστε ακόμη: