Buzz

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ πιστεύει ότι η προστασία των γυναικών στη βιομηχανία οφείλει να ξεκινήσει με οικονομικούς όρους

στα 10

Mε αφορμή τον Ρόμαν Πολάνσκι και την καταγγελία της Αντέλ Ενέλ για κακοποίηση, η Γαλλίδα ηθοποιός αγγίζει το πρόβλημα από μια διαφορετική πλευρά.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ πιστεύει ότι η προστασία των γυναικών στη βιομηχανία οφείλει να ξεκινήσει με οικονομικούς όρους

Μιλώντας για την θέση των γυναικών στη κινηματογραφική βιομηχανία στην Γαλλία αλλά κι όχι μόνο, η Ιζαμπέλ Ιπέρ μοιάζει να πιστεύει ότι ακόμη κι αν το κίνημα του #metoo και το θάρρος των γυναικών να μιλήσουν είναι απαραίτητο χρειάζεται κάτι περισσότερο για να αλλάξει ένα σύστημα που μοιάζει προβληματικό από τις βάσεις του.

Δείτε ακόμη: Ο Ρομάν Πολάνσκι κατηγορείται άλλη μια φορά για βιασμό

Σύμφωνα με την ηθοποιό που όπως λέει «σχεδόν όλες μου οι ταινίες μιλούν για τη θέση της γυναίκα και το τι σημαίνει να είσαι μια γυναίκα που μάχεται για επιβίωση», η κινηματογραφική βιομηχανία θα μπορούσε να ξεκινήσει την εξυγίανση της προστατεύοντας τις γυναίκες πρώτα απ΄όλα οικονομικά.

Frankie Ιζαμπέλ Ιπέρ 607 Στην τελευταία ταινία της, «Frankie

«Η αλλαγή θα μπορούσε να έρθει ξεκινώντας από την οικονομική τους προστασία. Θα ήταν μια καλή αρχή, μια σωστή προσέγγιση. Κι όχι μόνο στο σινεμά αλλά σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας στις οποίες οι διακρίσεις εναντίων των γυναικών αποτελούν μια σταθερά». Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιπέρ μιλάει υπέρ της ισότητας των αμοιβών στην βιομηχανία, αλλά υπό το φως ενός συστημικού προβλήματος που μοιάζει να προέρχεται κι από την ανισορροπία της δύναμης ανάμεσα στους άντρες και της γυναίκες στο σινεμά, η αποψή της ακόμη κι αν δεν αποτελεί προφανώς την μόνη σωστή λύση, οφείλει να ακουστεί δυνατά.

Δείτε ακόμη: Το «Frankie» του Αϊρα Σακς είναι απλό και περίπλοκο μαζί, ακριβώς όπως η ζωή