Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Icebergs» της Ειρήνης Βιανέλλη στο δρόμο για τα Οσκαρ!

στα 10

Το μικρού μήκους animation της νεαρής δημιουργού βρίσκεται στην προκριματική φάση για να διεκδικήσει μια θέση στην πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Το «Icebergs» της Ειρήνης Βιανέλλη στο δρόμο για τα Οσκαρ!

Βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, το «Icebergs» της Ειρήνης Βιαννέλη βρίσκεται ανάμεσα στις 71 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το 2019.

Μακρύς δρόμος μέχρι να δούμε τις πιθανότητες μιας τέτοιας επιτυχίας, αλλά ήδη μεγάλο κατόρθωμα για την νεαρή animator που ήδη μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο, τόσο με το «Icebergs» που βασισμένο σε διηγήματα του Ευθύμη Φιλιππου κάνει τη δική του διαδρομή στον κόσμο, όσο και με τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή φέτος στο animation που ντύνει το «Αηδόνι του Αυτοκράτορα» της Λένας Πλάτωνος.

Διαβάστε αναλυτικά: Η Ειρήνη Βιανέλλη ξέρει ότι η σωστή animator δεν μπορεί να πάει κατευθείαν από το Α στο Ω

Icebergs best 607

Το «Icebergs» βασίζεται στο βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου «Σκηνές» και, όπως υποστηρίζει η δημιουργός του, είναι μια υπαρξιακή, μαύρη κωμωδία που αποτελείται από 14 μικρές βινιέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα των αισθήσεων, από το γνώριμο μέχρι και το αφηρημένο.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Icebergs»:

To «Icebergs» στην κατηγορία του animation και το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στην κατηγορία του live action μικρού μήκους είναι οι δύο ελληνικές ταινίες που βρίσκονται στην προκριματική φάση των Οσκαρ. Ευχόμαστε ήδη τα καλύτερα.

Icebergs Poster