Buzz

«O δρόμος είναι ζωή» Οι ήρωες του «On the Road» μάς στέλνουν μηνύματα απ’ το δρόμο.

στα 10

Τόσο σιωπηλή για τόσο καιρό, η νέα ταινία του Βάλτερ Σάλες, το «On the Road» του Τζακ Κέρουακ, ξεδιπλώνει γενναιόδωρα την εικόνα της εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 65ου Φεστιβάλ Καννών και της εξόδου της στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

«O δρόμος είναι ζωή» Οι ήρωες του «On the Road» μάς στέλνουν μηνύματα απ’ το δρόμο.

Πρώτα ήρθε ο Βίγκο Μόρτενσεν: «Ο καλύτερος δάσκαλος είναι οι εμπειρίες,» μας είπε. Ο Τομ Στέριτζ αναφώνησε, «Είμαστε ζωντανοί!». Μετά εμφανίστηκαν, σαν αναμνήσεις από το παρελθόν, οι τρεις γυναικείες παρουσίες του «On the Road» του Βάλτερ Σάλες, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο των γοητευτικών, ατμοσφαιρικών και… υπαρξιακών character posters των δευτεραγωνιστών της ταινίας.

Ναι, το marketing του «On the Road» κινείται με στρατηγική: πρώτα εικόνες από το ταξίδι, τους περαστικούς ανθρώπους που οι ήρωες συνάντησαν στη διαδρομή και σημάδεψαν την πορεία τους.

Η Εϊμι Ανταμς είναι η Τζέιν (Τζόαν Βόλμερ), κάτωχρη και γεμάτη αγωνία: «η καρδιά αυτού του έθνους είναι νεκρή». Η Ελίζαμπεθ Μος (ναι, η Πέγκι του «Mad Men»), που υποδύεται την Γκαλάτια Ντάνκελ, ή αλλιώς Ελεν Χινκλ, φαίνεται να λέει «αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί», αλλά και το δικό της βλέμμα δεν είναι μακριά από την παράνοια. Η Αλίς Μπράγκα φέρνει την ισορροπία, τη γαλήνη και τη χίπικη αισιοδοξία: «Αγαπώ την αγάπη», με βλέμμα γλυκό και τρυφερό, γεμάτο υποσχέσεις για μια ξένοιαστη ζωή. Δείτε όλες τις αφίσες στο gallery. Η Κρίστεν Στίουαρτ (Μαριλού) ξεκαθαρίζει τα πράγματα λέγοντας «Η αγάπη είναι μια μονομαχία».

Είναι όμως ο Γκάρετ Χέντλουντ ως Ντιν Μοριάρτι που ορίζει την καρδιά του «On the Road», το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 65ου Φεστιβάλ Καννών αναφωνόντας το «Να επιθυμείς τα πάντα την ίδια στιγμή» και τελικά ο κεντρικός ήρωας Σαλ Πάρανταις με τη μορφή του Σαμ Ράιλι: «Ο δρόμος είναι ζωή».

Δείτε όλα τα πόστερ των ηρώων της ταινίας στο gallery!