Buzz

Η δασκάλα διαλέκτου της ταινίας «House of Gucci» δεν είναι ευχαριστημένη με την προφορά της Lady Gaga

στα 10

Της μοιάζει περισσότερο με ρωσική προφορά παρά ιταλική.

Η δασκάλα διαλέκτου της ταινίας «House of Gucci» δεν είναι ευχαριστημένη με την προφορά της Lady Gaga

To «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζεται να κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες την επόμενη εβδομάδα και ήδη, όσοι έχουν δει το τρέιλερ, έχουν πολλά να πουν, κυρίως για την προφορά της Lady Gaga στον ρόλο της Πατρίτσια Ρετζιάνι Γκούτσι η οποία μοιάζει περισσότερο ρωσική παρά ιταλική.

Η ίδια σε πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς για την προώθηση της ταινίας, ανάμεσά τους και στη Vogue, αποκάλυψε τις διάφορες προετοιμασίες που έκανε για να μπει στο πετσί του ρόλου λέγοντας πως «έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που άρχισα να τον δουλεύω. Και θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και διαφανής: έζησα ως εκείνη [Ρετζιάνι] για ενάμιση χρόνο. Και μιλούσα με προφορά για εννέα μήνες μέσα σε αυτό το διάστημα. Εκτός κάμερας. Δεν έσπασα ποτέ. Εμεινα μαζί της.»

Μάλιστα πρόσφατα στους Times της Νέας Υόρκης δήλωσε για την προφορά της «νομίζω ότι θα ήμουν περισσότερο αμήχανη αν δεν την εξασκούσα τόσο πολύ. Μιλούσα έτσι με τη μητέρα μου, με φίλους, ώστε να φαινόταν πολύ φυσικός ο τρόπος που μιλάω. Είναι σαν τη μυϊκή μνήμη, έτσι ώστε όταν βρίσκεστε στη σκηνή, η προφορά δεν παρεμποδίζει τη ποιότητα όλων όσων συμβαίνουν στη σκηνή».

Διαβάστε ακόμα: Καμπ, γεμάτο στιλ, χωρίς ουσία αλλά με μια εξαιρετική Lady Gaga. Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για το «House of Gucci»

house of gucci lady gaga

Βέβαια όλοι δεν έχουν την ίδια άποψη με την ίδια. Η δασκάλα της διαλέκτου της ταινίας Φραντσέσκα Ντε Μαρτίνι, η οποία ήρθε στην ταινία για να βοηθήσει με την προφορά της Σάλμα Χάγιεκ, δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένη με την προφορά της Lady Gaga. «Νιώθω άσχημα που το λέω αυτό, αλλά η προφορά της δεν είναι ακριβώς ιταλική προφορά, ακούγεται πιο ρωσική.» Την ίδια γνώμη δηλαδή που έχει και ο περισσότερος κόσμος.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Σάρα Γκέι Φόρντεν, με τον... επεξηγηματικό τίτλο «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed» και μιλάει για το πως η Ρετζιάνι ενορχήστρωσε την δολοφονία του Γκούτσι την οποία ανέθεσε σ' έναν πληρωμένο δολοφόνο, το οποίο και έγινε, καθώς εκείνος έβγαινε από το γραφείο του, στις 27 Μαρτίου 1995. Εννοείται πως η Ρετζιάνι επονομάστηκε αμέσως η «Μαύρη Χήρα» της μόδας και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση, η οποία στην πορεία μειώθηκε με την αιτιολογία ότι ο καρκίνος της είχε προκαλέσει προσωρινή παράνοια.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης και οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, (ένας αγνώριστος) Τζάρεντ Λέτο, Τζακ Χιούστον, Τζέρεμι Αϊρονς και Ριβ Κάρνεϊ και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου.