Industry

Αυτές είναι οι πιο καλοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιοί για το 2016

στα 10

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Τζένιφερ Λόρενς βρίσκεται στην κορυφή των πιο πλούσιων γυναικών ηθοποιών της βιομηχανίας.

Αυτές είναι οι πιο καλοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιοί για το 2016

Η λίστα με τις πιο πλούσιες ηθοποιούς για το 2016 συνεχίζει να διαγράφει τη διαφορά φάσης (βλ. αμοιβής) ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες - κυρίως στο Χόλιγουντ, αλλά και σε άλλες μεγάλες βιομηχανίες όπως αυτές της Ινδίας και της Κίνας.

Οπως αναφέρει το Forbes στη συνολική του αποτίμηση για τη λίστα με τις 10 πιο πλούσιες γυναίκες ηθοποιούς στον κόσμο, οι περισσότερες απ' όσες βρίσκονται στη λίστα αναπληρώνουν τη διαφορά στην αμοιβή που υπάρχει ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες με απολαβές από διαφημιστικές καμπάνιες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Τζένιφερ Ανιστον που ουσιαστικά ζει (και βασιλεύει) από αυτές και όχι από το σινεμά...

Συνολικά οι 10 κυρίες της λίστας συγκέντρωσαν 205 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, ενώ τέσσερις απ' αυτές (από τρεις που ήταν πέρσι) ξεπέρασαν τον πήχη των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποια είναι όμως η πιο επιτυχημένη εμπορικά γυναίκα ηθοποιός στην ιστορία του αμερικανικού box-office; Η απάντηση δεν είναι προφανής.

Αναλυτικά η λίστα με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς του κόσμου για το 2016

Jennifer Lawrence 607

1. Τζένιφερ Λόρενς - 46 εκ. δολ.

Οι αστρονομικές εισπράξεις του φινάλε του «The Hunger Games» της φούσκωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό, αφού εκτός από αμοιβή λαμβάνει και ποσοστά. Είναι η νεότερη στη λίστα και ο επόμενος μεγάλος οσκαρικός της ρόλος της είναι ακριβώς αυτό που αρμόζει σε μια νεαρή εκατομμυριούχο.

Melissa McCarthy 607

2. Μελίσα ΜακΚάρθι - 33 εκ. δολ.

Το ποσό για το «Ghostbusters» ήταν οκταψήφιο (14.000.000 δολάρια) και αν προσθέσει κανείς τα έσοδα από τη σειρά ρούχων που σχεδιάζει αλλά και από τις ταινίες της που δεν σταματούν να κερδίζουν ακόμη και όταν έχουν σταματήσει να προβάλλονται στις αίθουσες, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει γιατί η Μελίσα ΜακΚάρθι είναι ένας από τους πιο ισχυρούς παίχτες στη βιομηχανία.

Scarlett Johansson 607

3. Σκάρλετ Τζοχάνσον - 25 εκ. δολ.

Τα 17.7 εκατομμύρια ήρθαν από τον ήδη αμφιλεγόμενο ρόλο της στο «Ghost in the Shell» και τα υπόλοιπα από τις καμπάνιες για τον οίκο Dolce & Gabbana - όχι αμελητέα συγκομιδή για την γυναίκα που είναι η πιο εμπορική ηθοποιός όλων των εποχών (τουλάχιστον για την ώρα).

Jennifer Aniston 607

4. Τζένιφερ Ανιστον - 21 εκ. δολ.

Κανείς δεν ασχολείται με τις ταινίες της, αλλά όλοι ασχολούνται με τις διαφημιστικές της καμπάνιες που προκαλούν μέχρι και οργή, αλλά κατά βάση αυξάνουν συνεχώς τον τραπεζικό της λογαριασμό. Αν προσθέσει κανείς πως είναι ταυτόχρονα και η πιο όμορφη του 2016, τι άλλο θέλει το κορίτσι για να είναι... ευτυχισμένο;

Bingbing Fan 607

5. Μπινγκμπίνγκ Φαν - 17 εκ. δολ.

Η μόνη Κινέζα της λίστας (και πιο γνωστή στο Χόλιγουντ από τη συμμετοχή της στο «X-Men: Days of Future Past») συνεχίζει να βλέπει το χρήμα να ρέει από διεθνείς επιτυχίες όπως το «Skiptrace» και «Lady of the Dynasty», αλλά κυρίως από τα συμβόλαια της με τη Chopard και τη L' Oreal που κρατάνε ψηλά το τραπεζικό ηθικό της.

Δείτε κι αυτό: Η λίστα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων! Πόσο αμοίβονται οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ!

Charlize Theron 607

6. Σαρλίζ Θερόν - 16.5 εκ. δολ.

H Θερόν επιστρέφει στη λίστα μετά το 2013 και αυτό γιατί λέγεται ότι πήρε 10 εκ. δολάρια για να παίξει στο «The Huntsman: Winter's War», ενώ συνεχίζει την προφανώς πολύ προσοδοφόρα συνεργασία της με τον οίκο Dior. Ταυτόχρονα πρόλαβε να παίξει και σε μια από τις χειρότερες ταινίες που είδαμε πρόσφατα.

Amy Adams 607

7. Εϊμι Ανταμς - 13.5 εκ. δολ.

Η Εϊμι Ανταμς επιστρέφει στη λίστα μετά το 2014, φυσικά επειδή συμμετείχε στο «Batman v Superman: Dawn of Justice» ως Λόις Λέιν. Ταυτόχρονα συνεχίζει τη συνεργασία της με τον οίκο MaxMara που της προσθέτει σε επιταγές...

Julia Roberts 607

8. Τζούλια Ρόμπερτς - 12 εκ. δολ.

Η βασίλισσα των κάποτε πολλών εκατομμυρίων δολαρίων παίζει πλέον επιλεκτικά σε μέτριες έως και κακές ταινίες, αλλά έχει για back up το συμβόλαιό της με τη Lancôme και φροντίζει πάντοτε να παίρνει και ποσοστά εκτός από αμοιβή, σε περίπτωση που κάποια από τις ταινίες της κάνει την έκπληξη.

Mila Kunis 607

9. Μίλα Κούνις - 11 εκ. δολ.

Οχι κι άσχημα για ένα outsider που βρίσκεται στη λίστα κυρίως λόγω του «Bad Moms» και διαφημιστικών συνεργασιών με τα κοσμήματα Gemfields και το Jim Beam. Τα χώνει και ωραία στον Ντόναλντ Τραμπ.

Deepika Padukone 607

Ντίπικα Παντουκόνε - 10 εκ. δολ.

Τελευταία της δεκάδας η Ινδή Ντίπικα Παντουκόνε που είναι σούπερ σταρ στο Bollywood και μετράει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για φέτος - όχι μόνο από τους ρόλους της, αλλά και από διαφημιστικές καμπάνιες που δεν χορταίνουν την ομορφιά της.

Εκτός λίστας, αλλά στο παρά λίγο να είναι μέσα βρέθηκαν η Κρίστεν Γουίγκ, η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Κέιτ Μπλάνσετ, ενώ μακριά από τη δεκάδα που κάποτε είχαν για παιδική χαρά βρίσκονται η Σάντρα Μπούλοκ, η Ρις Γούιδερσπουν, η Αν Χάθαγουεϊ.

Διαβάστε ακόμη: