Industry

Ηθοποιός κάνει μήνυση στο IMDB γιατί αποκάλυψε την ηλικία της!

στα 10

Δεν ξέρουμε ποια είναι, το επίσημο έγγραφο την αποκαλεί «Τζέιν Ντο», αλλά την καταχωρεί στην ευρύτερη περιοχή του Τέξας. Μία αγνώστου ταυτότητας ηθοποιός λοιπόν κατέθεσε μήνυση στην Amazon.com γιατί η ιστοσελίδα δεδομένων που της ανήκει, το γνωστό σε όλους μας IMDb, αποκάλυψε την πραγματική της ηλικία.

Ηθοποιός κάνει μήνυση στο IMDB γιατί αποκάλυψε την ηλικία της!

Σύμφωνα με την «New York Post», η ηθοποιός ζητά 1 εκ. δολάρια με την αιτιολογία ότι τώρα που το κοινό γνωρίζει πόσο χρονών είναι, θα έχει λιγότερες προτάσεις.

Η ηθοποιός δηλώνει στην μήνυσή της ότι η ίδια είχε παραχωρήσει τα προσωπικά της στοιχεία όταν γράφτηκε στην επαγγελματική σελίδα του IMDB το 2008. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η ηλικία της. Μόνο που εκείνη υπολόγιζε ότι αυτά τα δεδομένα παραμένουν στη διάθεση επαγγελματιών και μόνο. «Λίγο καιρό μετά όμως η καταγγέλουσα διαπίστωσε ότι το IMDB δημοσιοποίησε την ηλικία της στο δημόσιο προφίλ της, κάνοντας την ηλικία της γνωστή στο κοινό...» αναγράφει η μήνυση.

Και συνεχίζει.

«Στην χολιγουντιανή βιομηχανία, η νεότητα βασιλεύει. Αν μία ανερχόμενη ηθοποιός θεωρηθεί ότι έχει περάσει την ακμή της (δηλαδή πλησιάζει τα 40) τότε είναι αδύνατον να βρει δουλειά.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που το IMDB εμπλέκεται σε τέτοιες διαμάχες. Πριν από λίγους μήνες, η Ενωση Σεναριογράφων Αμερικής ξεκίνησε μία καμπάνια για να πείσει το site να σταματήσει να δημοσιεύει ηλικίες, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ότι υπάρχει μία μερίδα άγνωστων ακόμα ηθοποιών που παλεύουν να βγουν από την αφάνεια και το προχωρημένο, για τα δεδομένα του Χόλιγουντ, της ηλικίας τους θα τους εμποδίσει.