Industry

Η Χίλαρι Κλίντον προετοιμάζεται για τις εκλογές με τη βοήθεια του CNN

στα 10

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι Δημοκρατικοί προορίζουν την Χίλαρι Κλίντον ως την υποψήφιά τους για τις εκλογές του 2016. Και ίσως αυτό εξηγεί τις τόσες ταινίες και τα άλλα τόσα ντοκιμαντέρ ετοιμάζονται για την μεγάλη κυρία της πολιτικής.

Η Χίλαρι Κλίντον προετοιμάζεται για τις εκλογές με τη βοήθεια του CNN

Το CNN μόλις ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Χίλαρι Κλίντον, το οποίο θα κυκλοφορήσει κανονικά στις αίθουσες, κάνοντας την πρεμιέρα του μέσα στο 2014.

Σκηνοθέτης μάλιστα αναλαμβάνει ο οσκαρικός Τσαρλς Φέργκιουσον («Inside Job», 2011), ο οποίος σκοπεύει να αναδείξει την πορεία της Κλίντον στην πολιτική σκηνή της χώρας και πώς από Πρώτη Κυρία και Γερουσιαστής κατέληξε Yπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Το ντοκιμαντέρ μπαίνει στη σειρά πολλαπλών αντίστοιχων πρότζεκτ, ντοκιμαντέρ και φιξιόν, τα οποία ετοιμάζονται για την Κλίντον, καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί το καυτό χαρτί της αμερικανικής πολιτικής. (μόλις την προηγούμε Δευτέρα η Κλίντον συναντήθηκε με τον Ομπάμα σ' ένα top secret μίτινγκ στο οβάλ γραφείο, το οποίο μόνο για το χρίσμα και τη στρατηγική της τα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούσε να είναι).

«Το ντοκιμαντέρ θέλει να ακολουθήσει τόσο την επαγγελματική πορεία όσο όμως και την προσωπική ζωή της Χίλαρι Κλίντον, ώστε να καταλάβει την σύνθετη προσωπικότητα της πιο ισχυρής γυναίκας της αμερικανικής πολιτικής» δήλωσε εκπρόσωπος του CNN στο Variety.

Το NBC αντίστοιχα ξεκινά τα γυρίσματα μίας μίνι σειράς για την Κλίντον στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Νταϊάν Λέιν. Μάλιστα για αυτό το ρόλο είχαν μαλλιοτραβηχτεί μερικές από τις πιο σημαντικές γυναίκες στο Χόλιγουντ.

Μία ανεξάρτητη ταινία με τίτλο «Rodham» και σκηνοθέτη τον Τζέιμς Πόνσολντ («The Spectacular Now») είναι επίσης στα σκαριά. Εκεί φημολογείται ότι θα πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Κλίντον η Κάρεϊ Μάλιγκαν.