Buzz

Η Νταϊάν Λέιν είναι η τέως Πρώτη Κυρία

στα 10

Νέο πρότζεκτ εμφανίστηκε με θέμα τη ζωή της Χίλαρι Κλίντον κι αυτή τη φορά έχει κι έτοιμη πρωταγωνίστρια: την Νταϊάν Λέιν που, ας το πούμε, είναι αισθητά πιο ωραία από την ηρωίδα της.

Η Νταϊάν Λέιν είναι η τέως Πρώτη Κυρία

Η πρώτη ταινία που ανακοινώθηκε, με αντικείμενο τη Χίλαρι Κλίντον και τις προσωπικές και πολιτικές της περιπέτειες, ήταν το «Rodham», με την υπογραφή του Τζέιμς Πόνσολντ (διαβάστε περισσότερα εδώ), η οποία ωστόσο αναζητά ακόμα πρωταγωνίστρια. Ονόματα ηθοποιών σαν τις Τζέσικα Τσαστέιν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Αμάντα Σάιφριντ και Ρις Γουίδερσπουν έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί η απόφαση.

Ευκαιρία, λοιπόν, να προσπεράσει από δεξιά το NBC και ν’ ανακοινώσει το δικό του πρότζεκτ – βιογραφία της Χίλαρι Κλίντον, μια μίνι σειρά 4 ωριαίων επεισοδίων, που έχει και πρωταγωνίστρια κλεισμένη: την Νταϊάν Λέιν! Τη σειρά θα σκηνοθετήσει η Κόρτνεϊ Χαντ, που διακρίθηκε το 2008 με το «Frozen River» που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Σάντανς και βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας για τη Μελίσα Λίο.

Το πρότζεκτ του NBC, βέβαια, έχει πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη, αλλά δεν έχει τίτλο και… σενάριο! Εκείνο που κάνει σαφές το κανάλι, είναι ότι καταπιάνεται με μια εντελώς διαφορετική περίοδο από την ταινία του Πόνσολντ. Ενώ το «Rodham» παρακολουθεί τα νεανικά χρόνια της Χίλαρι Κλίντον, τη φοιτητική της πορεία και τη σταδιακή της άνοδο, η σειρά του NBC θα ξεκινά από τη στιγμή που ο Μπιλ Κλίντον εκλέγεται Πρόεδρος της Αμερικής και θα ακολουθεί την προσωπική πολιτική διαδρομή της Κλίντον ως Γερουσιαστή, Υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές και Υπουργού Εξωτερικών. Το NBC διευκρινίζει ότι η σειρά θα επαινεί αλλά και θα κριτικάρει εξίσου το προφίλ της Κλίντον και το πολιτικό της έργο. «Δε νομίζω ότι η Χίλαρι Κλίντον θα υποστηρίξει τη σειρά,» λέει το στέλεχος του NBC Ρόμπερτ Γκρίνμπλατ. Ωστόσο το κανάλι σκοπεύει να βγει η σειρά στον αέρα, προτού η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώσει, τυχόν, ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2016.