Buzz

Η Λεά Σεντού Πεντάμορφη, ο Βενσάν Κασέλ Τέρας

στα 10

Ο Βενσάν Κασέλ και η Λεά Σεντού θα πρωταγωνιστήσουν στην καινούργια κινηματογραφική μεταφορά του «Beauty and the Beast» που ετοιμάζει ο Κριστόφ Γκανς. Κι αν αυτό δεν σας κέντρισε από μόνο του την περιέργεια, διαβάστε τι δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Η Λεά Σεντού Πεντάμορφη, ο Βενσάν Κασέλ Τέρας

Φαίνεται πώς τα παραμύθια είναι το νέο ρεύμα του Χόλιγουντ - οι δύο Χιονάτες που ετοιμάζονται να βγουν back-to-back μέσα στο 2012, το αποδεικνύουν. Αυτό το παραμύθι όμως έχει ιδιαίτερη σχέση με το σινεμά. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» έχει διασκευαστεί πολλές φορές για την μεγάλη οθόνη - από το κλασικό αριστούργημα του Ζαν Κοκτό «La Belle et la Βête», μέχρι την οσκαρική (και τώρα τρισδιάστατη!) βερσιόν της Disney.

Στο άκουσμα όμως ότι ετοιμάζει τη δική του παραλλαγή ο Κριστόφ Γκανς, τσιμπήσαμε. Γιατί από το σκηνοθέτη του «Silent Hill» και της «Αδελφότητας των Λύκων» δεν περιμένουμε σίγουρα τσαγιέρες που στριφογυρίζουν σε ρυθμό 3/4.

Οχι. Ο Βενσάν Κασέλ («Μαύρος Κύκνος») και η Λεά Σεντού («Αποχαιρετισμός στη Βασίλισσα», «Μεσάνυχτα στο Παρίσι») καλούνται να πρωταγωνιστήσουν σε κάτι πολύ σκοτεινότερο, πολύ πιο φιλόδοξο.

«Μ' αυτή την ταινία θέλω να απογειώσω τη φαντασία μου» υπόσχεται ο Γκανς. «Παρόλο που θα κρατήσω την αφήγηση του παραμυθιού και τους χαρακτήρες του, νομίζω ότι οι θεατές θα εκπλαγούν από αυτό που θα κατασκευάσω: ένα οπτικό σύμπαν που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Μια εικόνα απαράμιλλης ποιότητας. Κάθε ταινία μου ήταν μία πρόκληση. Αυτή όμως είναι ασύγκριτα η μεγαλύτερη, η πιο ενθουσιώδης, αυτή που θα μου δώσει την μεγαλύτερη επιβράβευση...»

Η παραγωγή της ταινίας (που έχει αναλάβει η Pathé) έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασία, αλλά τα γυρίσματα υπολογίζονται να αρχίσουν τον Οκτώβριο με σκοπό «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (θα λέγεται άραγε έτσι;) να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

Θα είναι η δεύτερη συνεργασία Γκανς και Κασέλ, μετά την «Αδελφότητα των Λύκων».