Industry

Η ιταλική κινητή τηλεφωνία στηρίζει το σινεμά!

στα 10

Μια γερή ένεση ζωής δίνει στο ιταλικό σινεμά η Telecom της Ιταλίας ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Cinecitta Luce, το δημόσιο οργανισμό για την ανάπτυξη και προώθηση του εγχώριου σινεμά της γείτονος χώρας που ουσιαστικά διαθέτει την πλειονότητα του κινηματογραφικού αρχείου της Ιταλίας.

Η ιταλική κινητή τηλεφωνία στηρίζει το σινεμά!

Και η Ιταλία μπορεί να βρίσκεται σε κρίση, αλλά το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ιταλών δεν σταματάει μόνο σε κρατικές υποσχέσεις. Ετσι η Telecom, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της χώρας έκλεισε μια καθοριστική συμφωνία με την Cinecitta Luce, η οποία ανακοινώθηκε - που αλλού; - στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

Σε αντάλλαγμα του ποσού που θα προσφέρει, η Τelecom θα έχει πρόσβαση στους τίτλους της Cinecitta Luce με σκοπό την προβολή τους μέσα από το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεόρασης με το όνομα Cubovision. Η Cinecitta Luce θα έχει τριά κανάλια στο Cubovision με συνεχόμενη ροή περισσότερων από 50 τίτλων από το αρχείο της. Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ θα προσφέρονται δωρεάν στη νέα αυτή πλατφόρμα ενώ 150 ταινίες και ντοκιμαντέρ θα είναι προσβάσιμα σε pay per view.

O πρόεδρος της Telecom χαρακτήρισε τη συνεργασία ως «ένα πολιτιστικό σχέδιο ικανό να κρατήσει την κινηματογραφική παραγωγή της χώρας σε υψηλά επίπεδα» ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Cinecitta Luce δήλωσε πως «χάρη σ' αυτήν τη συνεργασία θα μπορέσουμε να φέρουμε την ιστορία της χώρας σε 18 εκατομμύρια ιταλικά σπίτια».

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζιανκάρλο Γκαλάν χαιρέτισε με τη σειρά του την πρωτοβουλία, αναφερόμενος στο γεγονός που ήθελε τη Cinecitta Luce να κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων: «Θα ήταν μια τρέλα να κλείσουμε την Cinecitta Luce. Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να τη σώσουμε».

Στην Ελλάδα...ύπνος βαθύς!