Buzz

H ιστορία της χειρότερης ταινίας όλων των εποχών στο Exile Room!

στα 10

Αν έχετε δει το «Troll 2» μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούμε με το «χειρότερη ταινία όλων των εποχών». Αν όχι, μάθετε όλη την ιστορία μιας ταινίας που πέτυχε ακριβώς επειδή ήταν τόσο κακή... Σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο Exile Room.

H ιστορία της χειρότερης ταινίας όλων των εποχών στο Exile Room!

To 1989, μια ομάδα άγνωστων ηθοποιών από τη Γιούτα, πρωταγωνίστησαν σε αυτό που λίγο αργότερα θα ανακηρυσσόταν ως «η χειρότερη ταινία όλων των εποχών», το «Troll 2», ένα τύπου σίκουελ μιας σχετικώς επιτυχημένου θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, του «Troll» του 1986 που σκηνοθέτησε ένα φιλόδοξος, αλλά ατάλαντος Ιταλός σκηνοθέτης, ο Κλαούντιο Φαργκάσο με το πιο ευρεπές ψευδώνυμο Ντρέικ Φλόιντ.

Το «Troll 2» ήταν τόσο κακό που σήμερα παραμένει «τελείως rotten» στο Rotten Tomatoes, ενώ οι κριτικοί της εποχής έκαναν πάρτι με τα λογοπαίγνια της λέξης «κακό».

Αυτό, όμως, δεν το εμπόδισε να γίνει καλτ - γνωστή ιστορία!, να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, να παίζεται ακόμη και σήμερα σε επετειακές sold out προβολές και να αξίζει και ένα ντοκιμαντέρ για την απίστευτη ιστορία του.

1111

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι το «Best Worst Movie» (με επίσημες συμμετοχές και βραβεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του πλανήτη) που υπογράφει ένας από τους ανήλικους τότε ηθοποιούς του «Troll 2», ο Μάικλ Στίβενσον, και αφηγείται το πως το φιλμ άλλαξε για πάντα τη ζωή όσων συμμετείχαν στη δημιουργία του (τους κατέστρεψε, μην το συζητάτε), την ίδια ώρα που αναλύει με τον καλύτερο τρόπο τη λατρεία γύρω από τα «bad movies we love» και τη σημασία της αποτυχίας ως το μοναδικό δρόμο προς το να γίνεις... καλτ.

1

Το «Best Worst Movie» προβάλλεται σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι, τηλ 210 3223395), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του στο Ιντερνετ.

Προσοχή: μετά το «Best Worst Movie» υπάρχει και προβολή - έκπληξη που κάτι μας λέει πως θα ανεβάσει το θερμόμετρο του cultness σε δυσθεώρητα επίπεδα.