Buzz

Πρώτες φωτογραφίες από το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

στα 10

Μιλώντας στο Vanity Fair o Γκιγιέρμο ντελ Τόρο εξήγησε πως η νέα του ταινία θα είναι κάτι το «τελείως διαφορετικό» από ό,τι μας έχει συνηθίσει έως τώρα.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Η Μορφή του Νερού», η οποία χάρισε στον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τα δυο του πρώτα Οσκαρ, ένα μάλιστα για την σκηνοθεσία του, ο αγαπημένος Μεξικανός σκηνοθέτης αποφάσισε πως για τη νέα του ταινία θέλει να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ. Κι έτσι γύρισε ένα φιλμ νουάρ.

Η νέα του ταινία με τίτλο «Nightmare Alley» θα είναι κάτι «τελείως διαφορετικό» από τις ταινίες που μας έχει συνηθίσει έως τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο τον ντελ Τόρο, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, που έχει εμπνεύσει ήδη μια εξαιρετική κινηματογραφική διασκευή: το «Nightmare Alley» (1947) του Εντμουντ Γκούλντινγκ. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα πρωταγωνιστεί στον ρόλο που είχε ερμηνεύσει πρώτος ο Τάιρον Πάουερ, έναν απατεώνα που αποφασίζει να πιάσει δουλειά σε ένα περιοδεύον τσίρκο και μπλέκει στις απάτες ενός μέντιουμ και του αλκοολικού συζύγου της. Μαζί του πρωταγωνιστεί και o Γουίλεμ Νταφόε.

Διαβάστε ακόμα: «Nightmare Alley»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε νουάρ περιπέτειες

nightmare alley

nightmare alley

Μιλώντας στο Vanity Fair, το οποίο δημοσίευσε και τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία, ο ντελ Τόρο δήλωσε πως «δεν θα ασχοληθώ με όλα αυτά τα κλισέ που σχετίζονται με το είδος. Δεν θα ασχοληθώ με της περσίδες στα παράθυρα, τα voiceover και του ντεντέκτιβ να περπατάνε φορώντας καπέλα φεντόρα σε βρεγμένους δρόμους. Ηθελα να δημιουργήσω το σύμπαν του βιβλίου το οποίο είναι λίγο επικίνδυνο και περίεργα μαγικό. Εχει μια πολύ περίεργη, μυστικιστική γοητεία - και μυθική. Με τράβηξε πολύ αυτό το ενδεχόμενο.»

To σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο ίδιος μαζί με τη συνεργάτιδα του εκκεντρικού Γκάι Μάντιν, Κιμ Μόργκαν. «Από την αρχή, το ενδιαφέρον μας ήταν να ασχοληθούμε με το μυθιστόρημα, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να προσαρμοστούμε επειδή έχει μια πολύ καλειδοσκοπική, πολύ περίεργη φωνή. Θα χρειαζόμασταν μια μίνι σειρά έξι ωρών και διαφορετικές απόψεις, και διάφορα άλλα. Ξεκινήσαμε από το μυθιστόρημα και δεν θέλαμε να κάνουμε ένα ρεμέικ όσο μια νέα διασκευή.»

Διαβάστε ακόμα: «Μην το χάσετε!»: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο γράφει κριτική για το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

nightmare alley

nightmare alley

Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν και οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνεϊ Μάρα και Τόνι Κολέτ, όπου σύμφωνα με τον ντελ Τόρο πρόκειται για τρεις δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες. «Θεματικά, με ενδιαφέρει πολύ να εξερευνήσω το είδος από διαφορετική σκοπιά. Αντί για femme fatale, έχω τρεις πολύ δυνατές γυναικείες φιγούρες και έναν homme fatale.»

Το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου.

nightmare alley