Φεστιβάλ / Βραβεία

Great Gatsby: Ο Μπαζ Λούρμαν δείχνει σκηνές σε 3D και ξετρελαίνει το CinemaCon

στα 10

Χθες βράδυ στο Λας Βέγκας, στην αγορά του CinemaCon, λίγοι τυχεροί είδαν τις επιλεγμένες σκηνές από το ριμέικ του «Υπέροχου Γκάτσμπι», έτσι τρισδιάστατα όπως τον οραματίστηκε ο Μπαζ Λούρμαν. Και η αίθουσα σείστηκε στο χειροκρότημα...

Great Gatsby: Ο Μπαζ Λούρμαν δείχνει σκηνές σε 3D και ξετρελαίνει το CinemaCon

Οι πρώτες κριτικές από τις σκηνές που παρουσίασε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Μπαζ Λούρμαν (γιατί δουλεύει ακόμα στο post production της ταινίας στην Νέα Ζηλανδία) στο κοινό του CinemaCon στο Λας Βέγκας, είναι διθυραμβικές.

Ο διεθνής Τύπος μιλάει σήμερα για «ευφυή αφηγηματική χρήση του 3D» και «αναβίωση της εποχής με μαγική ατμόσφαιρα», ενώ ταυτόχρονα «το έργο μοιάζει σύγχρονο και φρέσκο». Σύμφωνα με μαρτυρίες το 3D σε βοηθάει να μπεις στον κόσμο του Γκάτσμπι. Κυριολεκτικά. «Ο Τόμπι Μαγκουάιρ βγαίνει από το πλάνο για να περπατήσει μαζί σου στον κήπο του Γκάτσμπι...»

Οι κριτικοί επίσης εκθείασαν τον Ντι Κάπριο «ο οποίος αναλαμβάνει τη βαρύτητα του ρόλου με τη γοητεία της ηλικίας του αλλά και την ορμή που είχε δείξει στην παλιότερή του συνεργασία με τον Λούρμαν - το 'Romeo & Juliet'...»

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπι», ένα από τα κλασικότερα μυθιστορήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, καταγράφει την ιστορία του νεοπλουτισμού του Νέου Κόσμου στο Λονγκ Αϊλαντ του μεσοπολέμου, και διαθέτει έναν από τους πιο γοητευτικούς, δυσλειτουργικούς, διπρόσωπους ήρωες που γράφτηκαν ποτέ. Το 1974, ο Τζακ Κλέιτον τον έκανε ταινία, σε σενάριο του Φράνσις Φορντ Κόπολα και με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Γκάτσμπι, τη Μία Φάροου στο ρόλου του άπιαστου έρωτά του, της Ντέιζι, τον Μπρους Ντερν ως αδελφό της, Τομ Μπιουκάναν, και την Κάρεν Μπλακ να υποδύεται την παραπεταμένη ερωμένη του, Μερτλ.

Τώρα αναλαμβάνει ο Μπαζ Λούρμαν, επιλέγοντας Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κάρι Μάλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιρ στους αντίστοιχους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η πρεμιέρα του «Υπέροχου Γκάτσμπι» έχει προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα του 2012.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε φωτογραφίες εδώ