Φεστιβάλ / Βραβεία

Ερχονται οι Χρυσές Νύχτες 2016, με τις 33 καλύτερες διεθνείς μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς

στα 10

33 ταινίες, 32 χώρες, 37 σκηνοθέτες: για τρίτη χρονιά, η ΕΑΚ διοργανώνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες.

Flix Team
Ερχονται οι Χρυσές Νύχτες 2016, με τις 33 καλύτερες διεθνείς μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει στην Αθήν, το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, που θα φιλοξενηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 7 και 8 Ιουνίου 2016, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα αποτελείται από μικρού μήκους ταινίες απ' όλον τον κόσμο, οι οποίες βραβεύτηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις εθνικές ακαδημίες κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους - ανάμεσά τους ταινίες βραβευμένες με Oscar, César, Goya, BAFTA και το βραβείο Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη: «Bear Story». Δείτε την μικρού μήκους animated ταινία που κέρδισε το Οσκαρ

Σύκο 607 «Το Σύκο»

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας César και φιλοξενείται απο 10 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Στοκχόλμη, Λισαβώνα, Αθήνα, Ρώμη, Παρίσι και από φέτος Βιέννη και Μόντρεαλ. Μ' αυτόν τον τρόπο, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει, συγκεντρωμένη, μια υπέροχη ποικιλία τρόπων κινηματογραφικής αφήγησης και να ανακαλύψει εικόνες, ιδέες και κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Είναι επίσης, μια μοναδική περίσταση για τις Εθνικές Ακαδημίες, να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, φωτίζοντας την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας και συμμετέχοντας η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο.

Δείτε ακόμη: Ο Νεριτάν Ζιντζιρία σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινία για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου

χρυσές νύχτες 2016 poster 607

Η Αθήνα, η Ρώμη και το Παρίσι αποτελούν τους φετινούς προορισμούς των βραβευμένων σκηνοθετών, οι οποίοι συνοδεύουν τις ταινίες τους και έρχονται σε επαφή με το κοινό και την κινηματογραφική κοινότητα της κάθε χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, θα δημιουργήσουν μικρές ταινίες σε εμβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις της Αθήνας, των οποίων η διατήρηση και επανάχρηση δίνει τον τόνο στη σύγχρονη πολιτιστική ζωή της πόλης. Η κινηματογραφική αυτή γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Το Πανόραμα, αλλά και το ελληνικό μέρος της περιοδείας των σκηνοθετών, γίνεται πραγματικότητα με την αρωγή του OTE TV, μέγα χορηγού της ΕΑΚ, την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε ακόμη: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Σύκο» του Νικόλα Κολοβού

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη, 7 Ιουνίου

χρυσές νύχτες 2016 607

Τετάρτη, 8 Ιουνίου

χρυσές νύχτες 2016 607

info Χρυσές Νύχτες 2016

  • πότε: Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουνίου
  • πού: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
  • πόσο: είσοδος ελεύθερη
  • περισσότερα: hellenicfilmacademy.gr