Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Νεριτάν Ζιντζιρία σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινία για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου. Δείτε την εδώ

στα 10

Ο Νεριτάν Ζιντζιρία που θαυμάσαμε στο «Χαμομήλι» σκηνοθετεί το επίσημο σποτ του SIFF - τόσο μαγικό, όσο ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ στις Κυκλάδες. Δείτε το ολόκληρο, πρώτοι, στο Flix.

Flix Team
Ο Νεριτάν Ζιντζιρία σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινία για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου. Δείτε την εδώ

Ενα φεστιβάλ κινηματογράφου, ένα ελληνικό νησί των Κυκλάδων, οι συντελεστές των ταινιών, οι διοργανωτές, το κοινό, επίσημοι καλεσμένοι, οι γενναιόδωροι ντόπιοι. Ταινίες, κουβέντες, σινεμά, καλοκαιρινός αέρας. Ενα καλοκαίρι τόσο δύσκολο, όσο ήταν το περσινό ελληνικό. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου ξετυλίχτηκε για 3η χρονιά τον Ιούλιο που πέρασε, στην Ερμούπολη και σ' ολόκληρο το νησί της Σύρου και συνέδεσε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, σ' ένα, ωστόσο, υπέροχα επιτυχημένο, κόντρα σε κάθε... αντίσταση, δεκαήμερο. Την πληθωρική φεστιβαλική και νησιώτικη εικόνα, αποτύπωσε για το Φεστιβάλ Σύρου σε μια μικρού μήκους ταινία, ο Νεριτάν Ζιντζιρία, ο σκηνοθέτης που τόσο θαυμάσαμε γνωρίζοντάς τον το 2012 με το «Χαμομήλι» - κι οι αναγνώστες του Flix έχουν τη δυνατότητα να δουν πρώτοι την ταινία.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου εδώ

σύρος 607

Οπως σχολιάζει το SIFF 2015, το Φεστιβάλ απλώθηκε από τις 3 ως τις 12 Ιουλίου στα ναυπηγία, τα χωράφια, τις αποβάθρες και τους κινηματογράφους της Σύρου - το επίσημο διαφημιστικό του Φεστιβάλ, που σκηνοθέτησε ο Νεριτάν Ζιντζιρία, είναι μια έκφραση των ανθρώπων, των τόπων και των εμπειριών που συμπεριέλαβε. Λέει ο Γενικός Διεθυντής του Φεστιβάλ, Τζέικομπ Μο, «Το προηγούμενο καλοκαίρι μπορέσαμε να συνεργαστούμε με μια ομάδα γεμάτη ταλέντο για το σποτ του Φεστιβάλ. Παρακολουθώ τη δουλειά του Νεριτάν από το "Χαμομήλι" και, το γεγονός ότι φέτος σκηνοθέτησε αυτή τη δουλειά, είναι μέρος της προσπάθειάς μας να συνεργαστούμε με τους πιο ελπιδοφόρους Ελληνες σκηνοθέτες. Η περσινή διοργάνωση ήταν η πιο πλούσια, ως τώρα, χρονιά μας, με περισσότερες από 70 ταινίες που προβλήθηκαν σε πάνω από 14 τοποθεσίες, με καλεσμένους κινηματογραφιστές και μέλη της κριτικής επιτροπής.»

Διαβάστε ακόμη: Γνωρίζοντας το «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία

σύρος 607

Παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά εδώ, τη μικρού μήκους ταινία που αποτελεί το επίσημο σποτ, το Φεστιβάλ εξηγεί, «Αυτό που ακολουθεί είναι μια σειρά από πορτρέτα, μια έκφραση των ανθρώπων του Φεστιβάλ, των τοπίων και των εμπειριών του περασμένου καλοκαιριού. Το νησί λάμπει πανέμορφα με τη φωτογραφία της Χριστίνας Μουμούρη, που εναλλάσσει ψηφιακό και Super-8 φιλμ. Το σποτ δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το όραμα του Νεριτάν, το μοντάζ και την υποστήριξη του Γιώργου Σαβόγλου, τη φωτογραφία της Χριστίνας Μουμούρη, τον ήχο της Δάφνης Φαραζή και τη βοήθεια του Αλκη Παπασταθόπουλου και της Ηρας Ντίκα. Η ταινία, όπως και το Φεστιβάλ, είναι μια ομαδική προσπάθεια. Πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, του βασικού χορηγού του Φεστιβάλ, του Νίκου Μούτσελου και του Σάκη Μπουζάνη από τη 2|35, της Boo Productions και του Rentphotovideo.gr. Υπότιτλοι κι επιπλέον υποστήριξη από την Αγγελική Αγγελίδη, παραγωγό events του SIFF. Θέλουμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας στη Σύρο που, με τη βοήθειά τους, το Φεστιβάλ θα μεγαλώνει μαζί με το νησί κάθε χρόνο.»

Διαβάστε ακόμη: «The Time of a Young Man About To Kill» - Η επιστροφή του Νεριτάν Ζιντζιρία μετά το «Χαμομήλι»

σύρος 607

Παίρνουμε παρακάτω μια γεύση από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου 2015 κι ετοιμαζόμαστε για την 4η διοργάνωση, που θα γίνει στη Σύρο, από τις 28 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου 2016.