Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2018: Η μεγάλη στιγμή του Γκάρι Ολντμαν

στα 10

Πρώτη φορά υποψήφιος στην καριέρα του, ο Γκάρι Ολντμαν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Η Πιο Σκοτεινή Ωρα», ενσαρκώνοντας ψυχή τε και σώματι τον Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Χρυσές Σφαίρες 2018: Η μεγάλη στιγμή του Γκάρι Ολντμαν

Θα μπορούσαμε να ορκιστούμε πως ο Γκάρι Ολντμαν μετράει πλήθος υποψηφιοτήτων στις Χρυσές Σφαίρες και μερικές ακόμη στα Οσκαρ. Τσάμπα όρκος, αφού, παρά τη φαινομενική λατρεία στο πρόσωπό του (και κυρίως στο ταλέντο του) από θαυμαστές και ανθρώπους της βιομηχανίας, ο 59χρονος ηθοποιός έχει προταθεί μια φορά για Οσκαρ (στο «Κι ο Κλήρος Επεσε στο Σμάιλι» του 2011) και μέχρι τη φετινή του υποψηφιότητα για το «Η Πιο Σκοτεινή Ωρα» για καμία Χρυσή Σφαίρα.


Περισσότερες Χρυσές Σφαίρες 2018:


Η νίκη του - με την πρώτη - στις Χρυσές Σφαίρες τον ανακηρύσσει φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και επικρατέστερο ανάμεσα σε ιερά και όχι τέρατα, όπως τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις (στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του στην «Αόρατη Κλωστή» του Πολ Τόμας Αντερσον), τον Τίμοθι Σαλαμέ του «Να Με Φωνάζεις Με το Ονομά Σου», τον Τζέιμς Φράνκο στο «The Disaster Artist» και τον Τομ Χανκς στο «The Post» ή τον Ντένζελ Γουάσινγκτον στο «Roman J. Israel, Esq.» που θα συμπληρώσουν την πιθανή οσκαρική πεντάδα.

Gary Oldman

Gary Oldman

Gary Oldman

Gary Oldman

Στον ευχαριστήριο λόγο του ο Γκάρι Ολντμαν (παραπάνω τον βλέπετε με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά στο πάρτι μετά την τελετή) ανέφερε φυσικά τον Γουίνστον Τσόρτσιλ:

«Οπως είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ το γούστο μου είναι απλό, είμαι ευχαριστημένος με το τέλειο. Είμαι περήφανος για το φιλμ, δείχνει πως οι πράξεις και οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, και ω, αυτός ο κόσμος πόσο χρειάζεται να αλλάξει».

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο του Γκάρι Ολντμαν στην τελετή απονομής των 75ων Χρυσών Σφαιρών:


Το «Η Πιο Σκοτεινή Ωρα» αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Γουίνστον Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

To «H Πιο Σκοτεινή Ωρα» του Τζο Ράιτ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Ιανουαρίου σε διανομή της UIP.



Περισσότερες Χρυσές Σφαίρες 2018:


Gary Oldman