Buzz

Οσα συνδέουν τον Σπύρο Σταθουλόπουλο με τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ

στα 10

Η νέα ταινία του κολομβιανής καταγωγής Ελληνα Σπύρου Σταθουλόπουλου μετά τα «Μετέωρα» βρίσκεται ανάμεσα στα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ συμπαραγωγών του 10ου Les Arcs Film Festival, που διεξάγεται φέτος από τις 15 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου.

Οσα συνδέουν τον Σπύρο Σταθουλόπουλο με τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Σε μια υποθετική Ευρώπη, όπου η Ελλάδα έχει επιστρέψει στη δραχμή, η Σοφία, παντρεμένη υποβρύχια αρχαιολόγος ξεκινάει μια πρωτοποριακή και προκλητική επιστημονική έρευνα, μετά από σύσταση του φιλέλληνα θρυλικού Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Η αναζήτηση της Σοφίας όμως θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα αμφιλεγόμενο εύρημα.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Σπύρου Σταθουλόπουλου «O Γκοντάρ ξέρει την Αλήθεια» (Godard Knows the Truth), τρίτη κατά σειρά μεγάλου μήκους απόπειρα για τον Ελληνα σκηνοθέτη με καταγωγή από την Κολομβία που είχε εντυπωσιάσει το 2007 με το μονοπλάνο του «PVC-1» στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες και είχε βρεθεί στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2012 με τα «Μετέωρα».

Σπύρος Σταθουλόπουλος O Σπύρος Σταθουλόπουλος στη Berlinale το 2012

Το «Godard Knows the Truth» είναι μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού (NEDA Film) σε συμπαραγωγή με τον Νταβίντ Κορεδόρ (Candelaria Films) από την Κολομβία και επιλέχθηκε μαζί με άλλα 19 σχέδια ταινιών να συμμετάσχει στο φημισμένο φόρουμ συμπαραγωγών του κινηματογραφικού φεστιβάλ Les Arcs στη Γαλλία.

Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν η Αγγελική Παπούλια και ο Μάξιμος Μουμούρης.

Διαβάστε ακόμη: Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αποκαλύπτεται