Buzz

Η σκηνοθέτης της ταινίας «Η Γυναίκα Βασιλιάς» μιλά για τις αναφορές στο εμπόριο σκλάβων

στα 10

Παρά το ότι η ταινία θεωρείτε πως θα παίξει στα Οσκαρ και την επιτυχία της στο αμερικάνικο box office, πολλοί είναι εκείνοι που ζητάνε από τον κόσμο να την μποϊκοτάρει.

Η σκηνοθέτης της ταινίας «Η Γυναίκα Βασιλιάς» μιλά για τις αναφορές στο εμπόριο σκλάβων

Η ταινία «Η Γυναίκα Βασιλιάς» σε σκηνοθεσία της Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ, σενάριο της Ντέινα Στίβενς και με πρωταγωνίστρια την Βαϊόλα Ντέιβις, κατάφερε να κερδίσει μερικές εξαιρετικές κριτικές όταν έκανε την πρεμιέρα της πριν λίγες μέρες στο Φεστιβάλ του Τορόντο, με κάποιους ήδη να πιστεύουν πως θα παίξει φέτος και σε κάποιες κατηγορίες των Οσκαρ.

Ολο αυτό μεταφράστηκε στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και σε μια εισπρακτική επιτυχία στο αμερικάνικο box office, όπου η ταινία κατάφερε να φτάσει στην κορυφή με περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κοινό της έδωσε Α+ στο CinemaScore. Αλλά όλο αυτό δεν εμπόδισε αρκετούς να προκαλέσουν αντιδράσεις για την ταινία στα social media.

Η ταινία μιλάει για την ιστορία της στρατηγού Νανίσκα και του στρατού αμαζόνων του Βασιλείου της Δαχομέης της Δυτικής Αφρικής, γνωστό σήμερα ως Μπενίν, και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα. Φυσικά, το μάρκετινγκ για την ταινία επικεντρώθηκε στη Ντέιβις και τις γυναίκες πολεμίστριες συμπατριώτισσές της, με αποτέλεσμα ορισμένοι να πιστέψουν ότι η ταινία θα κάλυπτε το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Δαχομέης τον 19ο αιώνα συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο σκλάβων, με πολλούς να ζητούν από τον κόσμο να μποϊκοτάρουν την ταινία.

Διαβάστε ακόμα: All hail the king. Πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Woman King» με την Βαϊόλα Ντέιβις

woman king

Μιλώντας στο Indiewire η σκηνοθέτης της ταινίας εξήγησε πόσο απογοητευτικό είναι για μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μποϊκοτάρει την ταινία της όταν βασίζεται σε ψέματα. «Εμαθα νωρίς ότι δεν μπορείς να κερδίσεις μια διαφωνία στο Twitter. Και ξέρω ότι όλα αυτά θα εξαφανιστούν μόλις δουν την ταινία. Υπάρχει μια υπόθεση ότι δεν έχουμε να κάνουμε με αυτό [το θέμα του δουλεμπορίου], αλλά το αντιμετωπίζουμε. Πρέπει λοιπόν να ζήσω με αυτή την εμπιστοσύνη. Θα δουν την ταινία και θα τη δουν τότε», εξήγησε η Πρινς-Μπάιθγουντ.

Πάντως όλος αυτός ο χαμός στα social media δεν φαίνεται να μεταφράστηκε σε κάτι το αρνητικό, εισπρακτικά τουλάχιστον, στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της ταινίας στις αμερικάνικες αίθουσες, αλλά θα περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει και στις επόμενες ημέρες.

Η ταινία «Η Γυναίκα Βασιλιάς» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Σεπτεμβρίου.