Φεστιβάλ / Βραβεία

Είστε έτοιμοι να τρομάξετε; Το Horrorant Film Festival - Fright Nights είναι εδώ!

στα 10

Από τις 13 έως και τις 19 Μαρτίου στην Αθήνα και από τις 20 έως και τις 26 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών Τρόμου στην Ελλάδα «Horrorant Film Festival - Fright Nights» είναι έτοιμο για να προσφέρει μεγάλες ανατριχίλες - όχι μόνο στους φανατικούς του είδους.

Είστε έτοιμοι να τρομάξετε; Το Horrorant Film Festival - Fright Nights είναι εδώ!
Σκηνή από το «Art of Darkness»

Ετοιμο να ανοίξει την παρθενική του αυλαία, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου στην Ελλάδα «Horrorant Film Festival - Fright Nights» έρχεται αιματοβαμμένο, απειλητικό και με αποθέματα ξέφρενου fun για να καλύψει το κενό ενός φεστιβάλ ταινιών τρόμου με ταινίες πρόσφατης παραγωγής, πλούσια ελληνική εκπροσώπηση και επίσημους καλεσμένους - έτοιμο για να δοκιμάσει τις αντοχές του ελληνικού κοινού στον κινηματογραφικό τρόμο και όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές του, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη.

Με τη σφραγίδα του Δικτύου Filmboy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures), το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του μόνο ταινίες που δεν έχουν παιχθεί ξανά στην Ελλάδα, τεχνικές συνθήκες εικόνας και ήχου που ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρτς της διοργάνωσης και διαλέγει για την πρώτη του κριτική επιτροπή που θα απονείμει τα βραβεία του τους Δημήτρη Κολιοδήμο, Ακη Καπράνο, Νίκο Κουλαυτάκη, Κώστα Κίτσιο και Κώστα Τσώκο.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 13 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57, Αθήνα) και από 20 Μαρτίου μέχρι 26 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ. Παντελεήμονος 10, Θεσσαλονίκη) / Οι προβολές είναι τρεις καθημερινά (18.00, 20.00 και 22.30) και όλες θα συνοδεύονται από την προβολή μια μικρού μήκους ταινία πριν το κύριο φιλμ / Τιμές Εισιτηρίων: Απλό - 6 ευρώ, Ημερήσιο 10 ευρώ για Αθήνα, Απλό - 5 ευρώ για τη Θεσσαλονίκη

2

H επίσημη αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με το «All Cheerleaders Die» των Λάκι ΜακΚι (γνωστός από το «May» του 2002 και το «The Woman» του 2011) και Κρις Σίβεντσον, που άνοιξε και επίσημα το Midnight Madness τμήμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης ταινίας των δημιουργών του από το 2001. Το «All Cheerleaders Die» αφηγείται την ιστορία μιας μαθήτριας που γράφεται στις μαζορέτες του σχολείου προκειμένου να την βοηθήσουν να εκδικηθεί τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει υπολογίσει τα μεταφυσικά στοιχεία που θα μετατρέψουν την εκδίκησή της σε ένα πρωτοφανές λουτρό αίματος.

2

To κλείσιμο του Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει και την επίσημη πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Η Τελική Αποπληρωμή» του Αλέξανδρου Λεονταρίτη, ένα σύγχρονο νεο-νουάρ στην Αθήνα του σήμερα που αφηγείται την ιστορία ενός πρώην μποξέρ, του Γρηγόρη, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το ονειρό του εδώ και καιρό. Ακολουθεί πια στη ζωή του τους κανόνες του υποκόσμου, δουλεύοντας για τον Μάρκο. Μαζί με τον συνεργάτη του Χρήστο έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να συλλέγει χρωστούμενα από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους. Μέσα από μία περιπετειώδη ζωή που περιλαμβάνει απειλές, καταδιώξεις και ληστείες, ο Γρηγόρης θα γνωρίσει τη Νεφέλη, μια νεαρή ηθοποιό την οποία ερωτεύεται. Ομως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν του Γρηγόρη θα τον κάνει να αναθεωρήσει τη ζωή του και να συγκρουστεί με όλους και με όλα για να κάνει την τελική αποπληρωμή. Η «Τελική Αποπληρωμή» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Απρίλιο από την εταιρεία διανομής Filmboy.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του «Horrorant Film Festival - Fright Nights» και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο www.horrorant.com, στο site της Filmboy και στη επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε ακόμη: