Φεστιβάλ / Βραβεία

Fright Nights 2014: Φρέσκο πράγμα για το Πρώτο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τρόμου

στα 10

Ξεκίνησαν οι πρώτες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα του 1ου Horrorant Film Festival «Fright Nights» 2014, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου και στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου.

Fright Nights 2014: Φρέσκο πράγμα για το Πρώτο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τρόμου

To πρώτο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου είναι πλέον γεγονός και η ομάδα του εργάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα του που θα γίνει από 13 έως και 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Οπερά στην Αθήνα και από τις 27 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου στον κινηματογράφο Φαργκάνη στη Θεσσαλονίκη.

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, πέντε ευρωπαϊκές πρεμιέρες, έξι ελληνικές παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους), ταινίες βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ τρόμου αλλά και καινούριες παραγωγές σε πρώτη προβολή.

2

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει αυλαία με το «All Cheerleaders Die» των Λάκι ΜακΚι (γνωστός από το «May» του 2002 και το «The Woman» του 2011) και Κρις Σίβεντσον, που άνοιξε και επίσημα το Midnight Madness τμήμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης ταινίας των δημιουργών του από το 2001. Το «All Cheerleaders Die» αφηγείται την ιστορία μιας μαθήτριας που γράφεται στις μαζορέτες του σχολείου προκειμένου να την βοηθήσουν να εκδικηθεί τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει υπολογίσει τα μεταφυσικά στοιχεία που θα μετατρέψουν την εκδίκησή της σε ένα πρωτοφανές λουτρό αίματος.

2

Για το κλείσιμό του, το «Fright Nights» θα προβάλλει σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα το «Schism» του Ανταμ Γκίρας, γνωστού για τα «Night of the Demons» και «Fertile Ground», το οποίο προβλήθηκε στο ScreamFest και αφηγείται την ιστορία του Ντίλαν Γουάιτ, ενός κατά τα άλλα συνηθισμένου ανθρώπου ο οποίος δουλεύει ως μάγειρας, έχει μια σταθερή σχέση με την Μπράντι και τίποτα στη ζωή του δεν προμηνύει πως κάπου μέσα του κρύβεται ένα σκοτεινό παρελθόν το οποίο θα αναγκαστεί να ερευνήσει.

Στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν ακόμη:

2

  • Το «Pinup Dolls on Ice» των Τζοφ Κλάιν και Μελίσα Μίρα σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Οι «Pinup Dolls», μια σέξι ομάδα από στρίπερς, καλείται από μια παλιά φίλη για μια επίδειξη σε μια απομονωμένη κατασκήνωση, αλλά τα κορίτσια βρίσκονται κυνηγημένες από έναν μανιακό με εμμονή στον πάγο. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να στηρίζονται σε κάτι περισσότερο από την εμφάνισή τους, για να επιβιώσουν από τον εφιάλτη.

2

  • To «The Midnight Game» του Α. Ντ. Κάλβο που συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι και φτάνει στην Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα με την ιστορία μιας ομάδας μαθητών, οι οποιοί αφού παίξουν ένα παιχνίδι παγανιστικής τελετής, βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν ατελείωτο κύκλο από τους χειρότερους φόβους τους.

2

  • Το «The Battery» του Τζέρεμι Γκάρντνερ, που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τελιουράιντ και ταξίδεψε σε φεστιβάλ τρόμου σε όλη την Αμερική κερδίζοντας βραβεία (Imagine Film Festival, Buenos Aires Rojo Sangre, Toronto After Dark Film Festival). To «The Battery» κόστισε μόλις 6.000 δολάρια, γυρίστηκε αυτοσχεδιαστικά μέσα σε 15 ημέρες στο Κονέκτικατ αφηγείται την ιστορία δύο παικτών του μπέιζμπολ οι οποίοι διασχίζουν τους αγροτικούς δρόμους μιας post αποκαλυπτικής Αμερικής γεμάτους ζόμπι.

2

  • Το «Be Careful» του Περικλή Τσίντζα (σε σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή, διεύθυνση φωτογραφίας και μοντάζ δικό του), μια μικρού μήκους ελληνική ταινία τρόμου του 2013 που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού με ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος, θυμωμένος εξ αιτίας μιας παρεξήγησης, γυρνάει σπίτι με άγριες διαθέσεις προς τον αδερφό του και εκεί, θα κάνει το λάθος της ζωής του.

Διαβάστε ακόμη: