Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Waiter 607 2

The Waiter του Στηβ Κρικρή

O Ρένος είναι ένας 40χρονος σερβιτόρος – επαγγελματίας, αφοσιωμένος, σχολαστικός. «Σερβίρω» σημαίνει προσφέρω υπηρεσία κι όλη η ζωή του μοιάζει ακριβώς αυτό. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρει σχολαστική υπηρεσία – στους πελάτες του (ακόμα κι από τον τρόπο που τακτοποιεί την παραγγελία στο δίσκο), στα φυτά του (το διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους είναι μία ζούγκλα από φυτά εσωτερικού χώρου), στα ρούχα του (ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν το σιδέρωμα «για να μη χαθεί η τσάκιση στο παντελόνι»). Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, η ρουτίνα του είναι δεδομένη, η ζωή του είναι σε τάξη. Μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική (σκιτσάρει τα φύλλα των φυτών του για να χαλαρώνει) και η συλλογή άχρηστων trivia για τη ζωή και τον κόσμο. Οταν όμως άθελά του γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος, όλα ανατρέπονται. Κι εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην ασφάλεια της μοναξιάς του ή θα πάψει να υπηρετεί τους άλλους και θα τολμήσει να αλλάξει ζωή.

To ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή, ένα αξιοπρόσεχτο νεο-νουάρ στην «κρυμμένη», μοναχική Αθήνα του σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 2

Kill Bill 2 607

Kill Bill - Volume 2 του Κουέντιν Ταραντίνο

Αφού έχει διαγράψει ήδη δύο ονόματα από την λίστα θανάτου της, η "Νύφη" συνεχίζει ακάθεκτη το εκδικητικό έργο της, βάζοντας τώρα στόχο τον Μπαντ και την Έλ Ντράιβερ, δύο ακόμα μέλη της ομάδας "Φονικά Ερπετά" που την πρόδωσαν τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Όλα οδηγούν στην τελική μάχη με τον Μπίλ, το πρώην αφεντικό της "Νύφης", αυτόν που διέταξε την εκτέλεση της.

Δεύτερο μέρος μιας από τις πιο θρυλικές ταινίες εκδίκησης όλων των εποχών, με την υπογραφή του Κουέντιν Ταραντίνο, όπου βρίσκει την ευκαιρία να αναμείξει στοιχεία από διάφορα κινηματογραφικά είδη -πολεμικές τέχνες, σπαγγέτι γουέστερν, ανιμέισιον, κ.α.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Open

the greek

«The Greek Bar Jacket» της Μαριάννας Οικονόμου

Με σπάνια πρόσβαση στα άδυτα του διεθνούς οίκου μόδας, η ταινία ακολουθεί την ομάδα της Dior με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Γκρατσία Κιουρί από το Παρίσι μέχρι το Αργος, το Σουφλί, την Θάσο, τον Πειραιά και τελικά την Αθήνα, καθώς σταδιακά δημιουργούν το εμβληματικό Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου για τα παρασκήνια του fashion show του οίκου Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο παίζει από τις 13 Ιανουαρίου online στο επίσημο κανάλι του Dior στο YouTube.

Pan’s Labyrinth main

Ο Λαβύρινθος του Πάνα (Pan’s Labyrinth) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει με τη μητέρα του στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατιωτικό, σαδιστή πατριό του. Έχοντας δημιουργήσει έναν φανταστικό, παραμυθένιο, κόσμο, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη μεταπολεμική πραγματικότητα. Έτσι, απέναντι στο φασιστικό καθεστώς, κρύβεται στον δικό της, άλλοτε τρομαχτικό και άλλοτε τρυφερό, μύθο.

Το αριστούργημα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ένα σκοτεινό παραμύθι για όλα όσα μπορούν να φωτίζουν τη ζωή. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, τρία βραβεία (Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μακιγιάζ). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

elizabeth

Elizabeth του Σεκάρ Καπούρ

Το 1558 η Ρωμαιοκαθολική Μαρία Α΄ της Αγγλίας πεθαίνει, αφήνοντας την Προτεστάντισσα ετεροθαλή αδελφή της Ελίζαμπεθ τον θρόνο. Η Ελίζαμπεθ ήταν φυλακισμένη για την υποτιθέμενη συνωμοσία να δολοφονήσει τη Μαρία, αλλά πλέον οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί εξαιτίας της στέψης της. H Ελίζαμπεθ περιτριγυρίζεται από γαμπρούς μετά από παρότρυνση του Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί διότι μια τέτοια κίνηση θα ασφάλιζε το θρόνο της. Η Ελίζαμπεθ όμως διατηρεί μυστική σχέση με τον αγαπημένο της Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, παρόλο που ο Σέσιλ της έχει ξεκαθαρίσει ότι μια μονάρχης δεν έχει ιδιωτική ζωή.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

The Bang Bang Club

The Bang Bang Club του Στίβεν Σίλβερ

Το 1994 στη Νότια Αφρική. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του απαρτχάιντ οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται. Φυλετικές σέχτες, με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοουέτο αντηχούν πυροβολισμοί. Μέσα σε όλα αυτά βρίσκεται το Bang Bang Club, τέσσερις νέοι (λευκοί) δημοσιογράφοι, που δημοσιοποιούν το μακελειό που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.

Πραγματική ιστορία, βασισμένη στα απομνημονεύματα των Γκρεγκ Μαρίνοβιτς και Ζοάο Σίλβα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Strada Films ή στο viva.gr

Beanpole 607

Ενα Ψηλό Κορίτσι (Beanpole) του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Το μεγαλεπήβολο, συγκλονιστικό «Ενα Ψηλό Κορίτσι», είναι τοποθετημένο στο Λένινγκραντ του 1945, στον έντονο απόηχο του πολέμου ο οποίος μοιάζει να κατοικεί ακόμη στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων που τον βίωσαν -παρ΄ ότι όλοι προσπαθούν να τον ξορκίσουν προσμένοντας μια περίοδο ειρήνης- και δανείζεται τον τίτλο του από την ηρωίδα του Ιγια, μια κοπέλα τόσο ψηλή κι αδύνατη που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους. Η Ιγια δουλεύει σε ένα νοσοκομείο φροντίζοντας τραυματίες πολέμου και προσπαθώντας να γιατρέψει τα δικά της τραύματα από το μέτωπο όπου είχε βρεθεί για να πολεμήσει, τραύματα που της έχουν αφήσει ένα σύνδρομο που κάθε τόσο κυριολεκτικά την «παγώνει» και την αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Στριμωγμένη στο μικρό της διαμέρισμα μεγαλώνει ένα νήπιο με περίσσευμα αγάπης, μόνο που σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι δικό της παιδί, αλλά μιας συναγωνιστριάς της και της καλύτερής της φίλης Μάσα, που έμεινε πίσω να πολεμήσει, όταν η Ιγια έφυγε για να θεραπευτεί. Με την ειρήνη να είναι πλέον η κανονικότητα, η Μάσα θα επιστρέψει από το μέτωπο, αλλά η χαρά της επανένωσης θα σημαδευτεί από ένα καταστροφικό γεγονός που θα σπρώξει τις δυο γυναίκες σε μια σχέση αλληλεξάρτησης και μια σειρά από αποφάσεις που συχνά αγγίζουν το πεδίο σχεδόν της αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Τα όσα θα συμβούν, μεταμορφώνουν το δράμα στην καρδιά του φιλμ, σε ένα πρίσμα που θα σου επιτρεψει να δεις μέσα από τις διαθλάσεις του μια σειρά από πτυχές της κοινωνίας της εποχής, του τραύματος του πολέμου, της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση με το «Οι Δικοί μου Ανθρωποι», ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ, επιστρέφει με μια ταινία που δικαιώνει με το παραπάνω τους επαίνους και τα βραβεία που κέρδισε τότε. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

honey cigar myfff

Honey Cigar (Cigar au miel) του Καρίμ Αϊνούζ

Παρίσι, 1993. Η 17χρονη Σέλμα μεγαλώνει σε μια ευκατάστατη, κοσμική οικογένεια Βερβέρων. Οταν γνωρίζει τον Ζουλιέν, έναν γοητευτικό νεαρό που την ελκύει, συνειδητοποιεί για πρώτη φορά πόσο περιοριστικοί είναι οι κανόνες της πατριαρχικής οικογένειάς της και πόσο την εμποδίζουν από το να εξελιχθεί. Καθώς ο ακραίος Ισλαμισμός μαίνεται στην Αλγερία, την πατρίδα της οικογένειάς της, η Σέλμα ανακαλύπτει τη δύναμη της δικής της επιθυμίας. Είναι αγωνίστρια. Αντλώντας δύναμη από τα κοντινά της πρόσωπα, ξεκινά την αποστολή της, να γίνει μια ελεύθερη γυναίκα και ν' ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι.

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ

giorni

Δέκα Μέρες Χωρίς τη Μαμά του Αλεσάντρο Τζενοβέζι (2019)

Η ρουτίνα μιας οικογένειας στη Ρώμη ταράσσεται όταν η μητέρα, η Τζούλια, μια εξαντλημένη και απαυδισμένη μητέρα, αποφασίζει να πάει δέκα μέρες διακοπές και να αφήσει την φροντίδα του σπιτιού και των τριών τέκνων τους στον άνδρα της, τον Κάρλο, ένα κουρασμένο υπεύθυνο ανθρωπίνων πόρων σε μια γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ. Στην πορεία ο Κάρλο θα μάθει καλύτερα τα παιδιά του και θα εκτιμήσει την οικογένειά του μέσα από κλάματα, γέλια και πάσης φύσεως εμπόδια.
Σε αυτήν την ανατρεπτική και γεμάτη χιούμορ κωμωδία όλοι οι θεατές βρίσκουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, από τη νοικοκυρά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης που δεν αντέχει άλλο να «κάνει τη μαμά», μέχρι τον πατέρα «κουβαλητή» που έχασε την επαφή με τα παιδιά του και παρ’ όλα αυτά παριστάνει τον στοργικό και ανοιχτόμυαλο μπαμπά στους συναδέλφους του. Κωμωδία αλά Ιταλικά που γκρεμίζει τα οικογενειακά στερεότυπα.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο αφιέρωμα του Italy on Stage.

Μετέωρο και Σκιά 607

Μετέωρο και Σκιά του Τάκη Σπετσιώτη

Η άνοδος και η πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.

Η εμβληματική ταινία του Τάκη Σπετσιώτη από το 1985 για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας, δοσμένη με μοντέρνο, διαχρονικό, βαθιά ποιητικό κι όμως απόλυτα σωματικό, απελευθερωτικό, βαθιά ρομαντικό τρόπο. Στον ρόλο του ποιητή ο Τάκης Μόσχος σε μια από τις ωραιότερες ερμηνείες του ελληνικού σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μετέωρο και Σκιά».

Η ταινία προβάλλεται σε streaming μέχρι τις 16 Ιανουαρίου στο ERTFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς