Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


titane main

Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Eχοντας «γευτεί» με θαρραλέο τρόπο ανθρώπινη σάρκα στο κανιβαλιστικό, αν και όχι «νόστιμο» σε κάθε του μπουκιά μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, «Raw», επιβεβαιώνοντας τα δείγματα σωματοποίησης του τρόμου που είχαν ήδη διαφανεί από το μικρού μήκους της «Junior», η Ζουλιά Ντικουρνό έρχεται με το σαφώς πιο μεγάλο σε φιλοδοξία, προθέσεις και αντίκτυπο, «Titane» για να καθιερωθεί ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές γυναίκες δημιουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Χρυσός Φοίνικας του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών. Δίκαια πολυσυζητημένος, για όλους τους λάθους λόγους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

good dinosaur main

Ο Καλόσαυρος (The Good Dinosaur) του Πίτερ Σον

Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Aρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Aρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

Μακριά από την ενήλικη πλευρά της, η Pixar δοκιμάζει ένα αμιγώς παιδικό παραμύθι ενηλικίωσης – με μαγικές στιγμές αλλά και όχι και τη μαγεία που μας έχει συνηθίσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Fast Five 607

Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο (Fast Five) του Τζάστιν Λιν

Ο πρώην αστυνομικός Μπράιαν, ο πρώην εγκληματίας Ντομ και η αδελφή του, Μία, βρίσκονται χαμένοι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θύματα διπλής καταδίωξης, από το νόμο του αμερικανικού κράτους κι από το νόμο της φαβέλας. Πέμπτο σίκουελ της σειράς, με την ταχύτητα να ξεφεύγει από τα νόμιμα όρια!

Είναι το πέμπτο σίκουελ, έχετε καταλάβει όλοι αν η ταινία σας αρέσει ή όχι. Αυτή, η πέμπτη συνέχεια της σειράς, είναι ίσως και η πιο τούρμπο! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

crimson peak 607

Πορφυρός Λόφος (Crismson Peak) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ένα σπίτι που ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση. Εκεί θα συμβιώσει με τη ζηλιάρα αδελφή του συζύγου της, καθώς και με αρκετά φαντάσματα που κρύβουν την ανείπωτη, φρικτή αλήθεια, πως, δηλαδή, η αγάπη έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώνει όλους σε τέρατα…

O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, παραδίδει έναν συγκλονιστικά όμορφο φόρο τιμής στον γοτθικό τρόμο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον ΑΝΤ1

Hable Con Ella 607

Μίλα της (Hable con Ella) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Υστερα από μια τυχαία συνάντηση σε ένα θέατρο, μια ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετους άντρες, που φροντίζουν δυο γυναίκες σε κώμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Cosmote Cinema 1

Six Minutes to Midnight 607

Εξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα (Six Minutes to Midnight) του Αντι Γκόνταρντ

Αύγουστος του 1939 - λίγες μόλις εβδομάδες πριν την κήρυξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οταν ο προκάτοχός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς και βρίσκεται δολοφονημένος, ο Τόμας Μίλερ, καθηγητής Αγγλικών αλλά στην ουσία κατάσκοπος του βρετανικού στρατού, προσλαμβάνεται από το Augusta Victoria βρετανικό κολλέγιο θηλέων για να τον αντικαταστήσει. Στο Augusta Victoria, που βρίσκεται στο Bexhill-on-Sea, φοιτούν έφηβες Γερμανίδες, κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί, για να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους, να διδαχθούν βρετανική λογοτεχνία και ποίηση και να πλησιάσουν το ιδανικό της γυναίκας του Τρίτου Ράιχ. Η αποστολή του Μίλερ είναι φαινομενικά απλή: αν δει ότι οι Γερμανοί ζητούν από τα κορίτσια να επιστρέψουν εσπευσμένα στο Βερολίνο, αυτό είναι σημάδι ότι ετοιμάζονται για εισβολή. Μόνο που τα πράγματα περιπλέκονται, όταν καταλαβαίνει ότι και οι Γερμανοί πράγματι οργανώνονται μυστικά, αλλά και οι Αγγλοι στήνουν ένα βρώμικο παιχνίδι εκβιασμού με θύματα τα κορίτσια. «Η σκακιέρα είναι στημένη και κάποιοι πρέπει να κάνουν τα πιόνια»...

Κατασκοπικό δράμα εποχής, που ενώ έχει ατμόσφαιρα και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, χάνει το δρόμο του, κι ο θεατής το ενδιαφέρον του, πολύ πριν σημάνουν μεσάνυχτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.10 στο Nova Cinema 1

First Reformed 607

Ακρότητες (First Reformed) του Πολ Σρέιντερ

Ο Αιδεσιμότατος Ερνστ είναι ένα μοναχικός πρώην στρατιωτικός, που τώρα είναι πάστορας μιας μικρής εκκλησίας στη Νέα Υόρκη. Η εκκλησία του είναι πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο που επισκιάζεται από μία άλλη κοντινή εκκλησία, την Άφθονη Ζωή, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πλήθος πιστών. Oταν μια έγκυος πιστή παρακαλεί τον αιδεσιμότατο να συμβουλεύσει τον ακτιβιστή σύζυγό της, ο κληρικός νιώθει να βυθίζεται στο δικό του οδυνηρό παρελθόν αλλά και στο εξίσου δυσοίωνο μέλλον του, ενώ η πίστη του δοκιμάζεται σοβαρά.

Αυστηρό, σκοτεινό και απόλυτα συμφιλιωμένο με την pulp πλευρά του, το νέο φιλμ του Πολ Σρέιντερ είναι ατελές αλλά και συναρπαστικό, όπως ακριβώς και ο ήρωάς του. Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the egg

Το Αυγό (Öndög) του Κουαν'αν Γουάνγκ

Το γυναικείο σώμα διεκδικεί ένα μικρούτσικο χώρο στην απέραντη στέπα της Μογγολίας, σε μια ναΐφ αλλά γοητευτική φέτα ζωής. Ενα τραυματισμένο, νεκρό γυναικείο κορμί βρίσκεται παρατημένο στη μέση της μογγολικής ερήμου: το έγκλημα είναι «μεγάλη υπόθεση» για την τοπική αστυνομία, που ποτέ δεν έχει ν' αντιμετωπίσει κάτι τόσο σοβαρό. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση για την ίδια την ταινία, που κινείται... χορευτικά, γύρω από αυτή την αλλόκοτη εικόνα. Ο νεαρός αστυνομικός που αναλαμβάνει να φυλάξει το πτώμα την πρώτη νύχτα είναι απροστάτευτος από το κρύο, τη λύκαινα, τη μοναξιά. Η μεγαλύτερή του βοσκός, φιγούρα μεγαλόπρεπη πάνω στην καμήλα της, το όχημά της, θα του προσφέρει κάτι παραπάνω από παρέα. Η γυναίκα έχει στην κατοχή της ένα αυγό: μπορεί και να γίνει η μητέρα των δεινοσαύρων.

Από τον σκηνοθέτη του «Γάμου της Τούγια» που είχε βραβευθεί με τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, μια γοητευτική ιστορία μυστηρίου, αγάπης και γυναικείας δύναμης στη μακρινή Μογγολία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Questione Privata

Μια Ιδιωτική Υπόθεση (Una Questione Privata) των Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπέπε Φενόλιο, Μια ιδιωτική υπόθεση αφηγείται την ιστορία του αντάρτη Μίλτον, των συντρόφων του και της αγαπημένης του. Μετά την επιστροφή στην έπαυλη όπου γνώρισε τη Φούλβια, ο Μίλτον ανακαλύπτει ότι ίσως η κοπέλα και ο καλύτερός του φίλος Τζιόρτζιο ερωτεύτηκαν. Στην προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει, ο Μίλτον ξεκινάει ένα ταξίδι στο πράσινο και ομιχλώδες τοπίο της περιοχής των Λάγκε που είναι επίσης ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή και στις αντιθέσεις του πολέμου.

Το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, εδώ στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα, μπορεί να απέχει από τα καλύτερα φιλμ των Ιταλών δημιουργών όμως παραμένει ονειρικό, ποιητικό και συναισθηματικά έντονο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.