Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


italy on stage

10 ταινίες μικρού μήκους: Σαν το αυγό στο ψυγείο στο Italy On Stage

Το φεστιβάλ, που έφτασε στην 6η διοργάνωσή του, αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Ταινιών Μικρού Μήκους σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Στην Ελλάδα προωθείται με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου AIAL στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζεται ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του παρόντος φεστιβάλ.

Τα έργα αποτελούν μια επιλογή της καλύτερης Ιταλικής παραγωγής της χρονιάς σε είδη όπως το δράμα, το κινούμενο σχέδιο, η επιστημονική φαντασία και το θρίλερ.

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα του Italy on Stage. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ. Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

memory box 607

62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην πόλη του και τις ζωές μας από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Θα είναι Covid Free στις αίθουσες (Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν) και τους χώρους των εκδηλώσεών του (είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά το πρόγραμμάτου -σ' ένα μεγάλο τμήμα του- θα είναι διαθέσιμο και από την πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Το Flix βρίσκεται στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει ταινίες, να γράψει γι' αυτές και να καταγράψει την αίσθηση της «επιστροφής στο σπίτι». Μείνετε συντονισμένοι εδώ.

capote main

Truman Capote του Μπένετ Μίλερ

Τον Νοέμβριο του 1959, βρισκόμενος στο απόγειο της αναγνώρισής του, λόγω της τεράστιας επιτυχίας του τελευταίου του έργου “Πρόγευμα στο Τίφανις”, ο περίφημος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε, υποκινούμενος από τη δημοσιογραφική περιέργεια, θα ταξιδέψει από την Νέα Υόρκη στο μακρινό Κάνσας, προκειμένου να διερευνήσει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το στυγνό φονικό, μιας τετραμελούς φιλήσυχης οικογένειας. Τρία χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα της μελέτης του στον τόπο του εγκλήματος αλλά και της προσέγγισης των δολοφόνων που το προκάλεσαν, θα αποτυπωθεί στο βιβλίο του, με τον τίτλο “Εν Ψυχρώ”, που με την σκληρή του αφήγηση κυριολεκτικά θα σοκάρει την αμερικάνικη κοινή γνώμη. Συνάμα όμως θα αλλάξει και ολόκληρο τον δικό του τρόπο σκέψης..

Η ταινία απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς κι έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν απέσπασε πολλά βραβεία για την ερμηνεία του, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο και Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 2006.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

avengers infinity war 607

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Προκειμένου να υποτάξει το Σύμπαν, αφού καταστρέψει το μισό από αυτό, ο πανίσχυρος Thanos αναζητά τα έξι πετράδια της Αιωνιότητας. Μετά την συντριβή του αεροσκάφους στον πλανήτη Άσγκαρντ θα αποκτήσει το δεύτερο πολύτιμο πετράδι. Μένουν ακόμα άλλα τέσσερα, από τα οποία τον χωρίζει η... ομάδα των Εκδικητών. Ακόμα όμως κι αν ο Iron Man, ο Thor, ο Hulk, ο Captain America, η Black Widow, ο Spiderman, ο Black Panther, ο Doctor Strange και οι Φύλακες του Γαλαξία ξεπεράσουν τις διαφορές τους και ενωθούν σε μια γροθιά απέναντι σε αυτόν τον απειλητικό κίνδυνο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του σύμπαντος. Ο Thanos όμως είναι ήδη εδώ.

Επικό με τους δικούς του όρους, μελαγχολικό όσο ποτέ μια ταινία της Marvel, φαντασμαγορικό και αστείο σε υπέρ-ποσότητες, αυτό το κεφάλαιο στη ζωή των Εκδικητών είναι ήδη μέτρο σύγκρισης για τα blockbuster που θέλουμε να βλέπουμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

Golden Glove 607 4

Το Χρυσό Γάντι (Der goldene Handschuh) του Φατίχ Ακίν

Αμβούργο 1970. Σε μία μικρή σοφίτα που μποχάρει από τις ακαθαρσίες δεκαετιών, μπροστά από την αυτοσχέδια ταπετσαρία από τσοντοπεριοδικά, πίσω από το τραπέζι με τα μισοάδεια μπουκάλια φτηνού αλκοόλ και το υπερχειλισμένο τασάκι με τα αποτσίγαρα, η κάμερα έχει ακινητοποιηθεί, ίσως κι από το σοκ, στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Εκεί βρίσκεται, μπρούμυτα, ημίγυμνο κι εκτεθειμένο το πτώμα μίας μεσήλικης πόρνης. Μπροστά από το φακό, περνάει κι εξαφανίζεται, στριφογυρνά και μπαινοβγαίνει, η φιγούρα ενός επίσης ημίγυμνου άντρα. Σε έξαρση και πανικό. Προσπαθεί να βρει μια λύση για αυτό που έκανε, πίνει για να πάρει κουράγιο, τραβά τα χοντρά μπούτια της πόρνης και τη σκάει στο πάτωμα, παίρνει ένα πριόνι και την κομματιάζει, το αίμα ποτίζει το χαλί και τα σανίδια, τη βάζει σε μια βαλίτσα και την πετά στον ακάλυπτο. Πίσω από ένα κομμάτι τοίχου της κουζίνας θάβει ένα κομμάτι από τον κορμό της γυναίκας, έτσι, ως αιματοβαμμένο τρόπαιο. Αυτή είναι η πρώτη μας γνωριμία με τον Φριτς Χόνκα. Συνοικία Σανκτ Πάουλι, 1974. Στους διαβόητα κακόφημους δρόμους της «παλιάς Τρούμπας» του Αμβούργου, το μπαρ «Χρυσό Γάντι» είναι στέκι ξοφλημένων ψυχών. Τα κατακάθια μιας χώρας που δεν αναστήθηκε από τις στάχτες της για όλους. Κάποιους τους ξέρασε εκεί στο περιθώριο, σε οικονομικό αδιέξοδο και απελπισία. Γερασμένες κι άρρωστες πουτάνες, μίζεροι κι εξαθλιωμένοι «μόνιμοι» που ο καθένας έχει τα παρατσούκλια του, όλοι συναντιούνται σε αυτό το καταγώγιο γιατί βρίσκουν το μόνο ενδιαφέρον στη ζωή στο πιοτό. Ανάμεσά τους κι ο Φριτς που καραδοκεί. Ενας παραμορφωμένος Κουασιμόδος με σκαμμένο δέρμα, μαυρισμένα νύχια, σάπιο χαμόγελο, ημίτρελο αλλήθωρο βλέμμα που, όπως ομολογεί μια θαμώνας, «ούτε θα τον κατουρούσα, ακόμα κι αν είχε πιάσει φωτιά». Κι όμως, πολλές τον ακολουθούν στη σκιαχτική σιχαμερή σοφίτα του, απλά με την υπόσχεση λίγου ακόμα αλκοόλ. Η συνέχεια είναι δεδομένη, βάναυση, εξευτελιστική, ανατριχιαστική.

Χαιρόμαστε κάθε φορά που ο Φατίχ Ακίν είναι ασυμβίβαστος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι, απλώς, αμοραλιστικά και κενά σαδιστής. Γιατί; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

finch

Finch του Μιγκέλ Σάποτσνικ

Τοποθετημένο στο μέλλον, σε μια εποχή όταν το στρώμα του όζοντος έχει γίνει σαν «ελβετικό τυρί» (γεμάτο τρύπες) και όπου η ηλιακή ακτινοβολία καίει το δέρμα και σκοτώνει κάθε ζωή, το «Finch», μας συστήνει στον μοναδικό ανθρώπινο ήρωά του,που περιπλανιέται με ένα πρωτόλειο ρομπότ σε μια ερημωμένη πόλη αναζητώντας τροφή σε άδεια σουπερμάρκετ. Ο Φιντς του Τομ Χανκς, είναι ένας από τους λίγους επιζώντες σε αυτόν τον κόσμο που σαρώνεται από αμμοθύελλες και τυφώνες και υποφέρει από την ακτινοβολία των ηλιακών εκλάμψεων. Οχυρωμένος σε ένα ερευνητικό κέντρο που έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί, ο Φιντς πεθαίνει κι αυτός όπως κι ο κόσμος γύρω του, αλλά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ζωή, πριν εξασφαλίσει συντροφιά για τον σκύλο του, Γκουντγίαρ, ένα αξιαγάπητο τετράποδο που είναι η μόνη συντροφιά και παρηγοριά του. Και έτσι χτίζει ένα ρομπότ στο οποίο θα «φορτώσει» όλη την απαραίτητη γνώση και όλο το συναίσθημα για να φροντίσει τον τετράποδο φίλο του. Ομως λίγο πριν το λογισμικό του ανθρωποειδούς του, φορτώσει πλήρως, μια σαρωτική καταιγίδα θα απειλήσει το καταφύγιο του κι ο Φιντς, οι μηχανικοί του σύντροφοι και ο Γκουντγίαρ, θα αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή, βγαίνοντας στον δρόμο με ένα γιγαντιαίο φορτηγό κατευθυνόμενοι προς το Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας ασφάλεια.

Μπορεί μια post apocalyptic ταινία να είναι γλυκιά, τρυφερή και αστεία; Αν πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, φυσικά και μπορεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία θα είναι διαθέσιμη στο AppleTV+ από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

army of thieves

Army of Thieves του Ματίας Σβαϊγκόφερ

Σε αυτό το πρίκουελ το οποίο εξελίσσεται έξι χρόνια πριν τα γεγονότα του «Army of the Dead», ο Ντίτερ, ταμίας στην τράπεζα μιας μικρής πόλης, ζει την περιπέτεια της ζωής του, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα τον προσλαμβάνει για να συμμετάσχει στην ομάδα των πιο καταζητούμενων εγκληματιών της Ιντερπόλ, η οποία προσπαθεί να ληστέψει μια σειρά θρυλικών, αδιάβλητων χρηματοκιβωτίων σε όλη την Ευρώπη. Κι όλα αυτά εν μέσω του ξεσπάσματος μιας πανδημίας ζόμπι.

Αχρείαστο πρίκουελ του «Army of Dead». Ούτε heist, ούτε ζόμπι! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix από τις 29 Οκτωβρίου

The Seventh Seal 607

Η Εβδομη Σφραγίδα (The Seventh Seal) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του επιστρέφουν από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία που μαστίζεται από την πανούκλα. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Θάνατο, ο οποίος θα ζητήσει από τον Ιππότη να τον ακολουθήσει. Εκείνος, για να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές αγωνίες και τα μεταφυσικά προβλήματα που τον ταλανίζουν, του προτείνει να παίξουν μια παρτίδα σκάκι, με αυτή να αποτελεί και την τελευταία προθεσμία του.

Η μυθική πλέον σκηνή με την παρτίδα του σκακιού ανάμεσα στον Θάνατο και τον Ιππότη είναι μόνο η αρχή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για αυτόν τον κινηματογραφικά συναρπαστικό στοχασμό πάνω στην έννοια και την ύπαρξη του Θεού και την αξία των ερωτήσεων εκεί όπου δεν υπάρχει απάντηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

and tomorrow the entire world

Κι Αύριο ο Κόσμος Ολος (Und morgen die ganze Welt) της Γιούλια φον Χάιντς

Κεντρική ηρωίδα είναι η Λουίζα, όμορφη, φυσική, παθιασμένη, καθρέφτισμα πολλών νέων ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Η Λουίζα γυρίζει (ελαφρώς, μόνο) την πλάτη στην «καλή οικογένεια» από την οποία προέρχεται, εκείνη που απολαμβάνει το κυνήγι και τα πλούσια τραπεζώματα, μπαίνει στην antifa κι εγκαθίσταται σ' ένα κοινόβιο ακτιβιστών που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τους ανερχόμενους νεοναζί. Φοιτήτρια νομικής, μυαλό που προσπαθεί ν' αναζητήσει το δίκαιο, το νόμιμο, το ορθό πριν παρασυρθεί από την... αγέλη, παρασύρεται, ωστόσο, από τον απόλυτο Αλφα (σε μια μάλλον προφανή επιλογή ονόματος του ήρωα) αλλά κι από τον στοχαστικό, κυνικό Ντίτερ και καλείται ν' αποφασίσει: η βία δικαιολογεί τη βία; Δικαιούται κανείς να πολεμήσει με κάθε τρόπο εκείνο που ξέρει ότι απειλεί τη δημοκρατία;

Με δύναμη από το Φεστιβάλ Βενετίας, μια ιστορία για τις παγίδες κάθε εξουσίας, γεμάτη νεανική ορμή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 21 Οκτωβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.