Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτη εικόνα του Μάικλ Φασμπέντερ στο «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ

στα 10

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας, προτού κυκλοφορήσει στο Netflix στις 10 Νοεμβρίου.

Πρώτη εικόνα του Μάικλ Φασμπέντερ στο «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ

Μια από τις πιο αναμενόμενες, με διαφορά, επερχόμενες ταινίες της χρονιάς, είναι η νέα δημιουργία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με τίτλο «The Killer», στην οποία ενώνει τις δυνάμεις του ξανά με τον σεναριογράφο της ταινίας «Seven», Aντριου Κέβιν Γουόκερ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα εμφανιστεί ο εξαιρετικός Μάικλ Φασμπέντερ, του οποίου σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από την ταινία.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο γαλλικό graphic novel των Αλέξις Νολέντ και Λουκ Τζακαμόν. Η πλοκή εστιάζει σε έναν εκτελεστή, τον οποίον υποδύεται ο Φάσμπέντερ, και ξεκινά όταν ο ίδιος μπλέκεται σχεδόν θανάσιμα σε ένα ατύχημα. Αποφασισμένος να αποκαλύψει την αλήθεια και να αντιμετωπίσει τους εργοδότες του, ξεκινά μια διεθνή καταδίωξη, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για προσωπική υπόθεση. Επίσης έχουν ανακοινωθεί πως στην ταινία παίζουν οι Τίλντα Σουίντον, Αρλίς Χάουαρντ και Τσαρλς Παρνέλ

Στην πρώτη αυτή αινιγματική φωτογραφία φαίνεται ο Φασμπέντερ, καλυμμένος στις σκιές, παρακολουθώντας κάποιον με σκόπευτρο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι. Τα χρώματα, η ατμόσφαιρα και η ενδυμασία φέρνουν στο νου τον Αλέν Ντελόν στην κλασική πλέον ταινία του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» (Le Samurai), προϊδεάζοντας ίσως μια δυνατή επιρροή, καθώς και οι δύο ταινίες ακολουθούν πληρωμένους δολοφόνους ως πρωταγωνιστές τους.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Τhe Killer» θα λάβει χώρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα προσφέρει στους τυχερούς θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι αυτό το πολυαναμενόμενο έργο.

Oσοι δεν βρίσκονται στο Φεστιβάλ, θα μπορέσουν να απολαύσουν το «The Killer» στο Netflix από τις 10 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 80ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας