Buzz

Το «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ» λογοκρίθηκε στην Κίνα

στα 10

Η Warner αναγκάστηκε να κόψει έξι δευτερόλεπτα από την ταινία, τα οποία αποκαλύπτουν την ερωτική σχέση μεταξύ του Αλμπους Ντάμπλντορ και του Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.

Το «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ» λογοκρίθηκε στην Κίνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία αναγκάζεται να λογοκριθεί και να κόψει κάποιες σκηνές της λόγω του περιεχομένού της σε διάφορες πιο συντηρητικές χώρες, με την πιο πρόσφατη από αυτές είναι και η νέα ταινία της σειράς «Φανταστικά Ζώα» με τίτλο «Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ».

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, η ταινία αποκαλύπτει επιτέλους την ερωτική σχέση μεταξύ του Αλμπους Ντάμπλντορ και του Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αλλά δυστυχώς αυτές οι αναφορές λογοκρίθηκαν στην Κίνα μιας, και όπως αναφέρεται σε μια δήλωση της Warner, το στούντιο αναγκάστηκε να κόψει έξι δευτερόλεπτα από τα 142 λεπτά διάρκειας της ταινίας. «Ζητήθηκε μια περικοπή έξι δευτερολέπτων και η Warner Bros αποδέχτηκε αυτές τις αλλαγές για να συμμορφωθεί με τις τοπικές απαιτήσεις, αλλά το πνεύμα της ταινίας παραμένει ανέπαφο. Θέλουμε το κοινό σε όλο τον κόσμο να δει και να απολαύσει αυτήν την ταινία, και είναι σημαντικό για εμάς το κινεζικό κοινό να έχει την ευκαιρία να τη ζήσει επίσης, ακόμη και με αυτές τις μικρές επεξεργασίες.»

Διαβάστε ακόμα: Η Disney επαναφέρει ένα κομμένο γκέι φιλί στην ταινία «Lightyear»

fantastic beasts secrets of dumbledore

Οι φράσεις που κόπηκαν, σύμφωνα με την δήλωση, είναι «γιατί ήμουν ερωτευμένος μαζί σου», «το καλοκαίρι που ο Γκέλερτ κι εγώ ερωτευτήκαμε» και το «ποιος θα σε αγαπήσει τώρα;» Η υπόλοιπη ταινία, σύμφωνα με την Warner, παραμένει ανέπαφη. «Ως στούντιο, δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα κάθε ταινίας που κυκλοφορούμε και αυτό επεκτείνεται σε περιστάσεις που απαιτούν την πραγματοποίηση λεπτών περικοπών προκειμένου να ανταποκριθούμε με ευαισθησία σε μια ποικιλία παραγόντων της αγοράς. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε τις ταινίες μας σε όλο τον κόσμο όπως κυκλοφόρησαν από τους δημιουργούς τους, αλλά ιστορικά έχουμε αντιμετωπίσει μικρές επεξεργασίες που έγιναν σε τοπικές αγορές», συνεχίζει η δήλωσή της Warner.

Η Κίνα είναι μια χώρα με μακρά ιστορία λογοκρισίας ΛΟΑΤΚΙ+ ιστοριών σε ταινίες, παρόλα αυτά η ταινία «Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ» είχε ένα αρκετό καλό άνοιγμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο φτάνοντας στην κορυφή του κινέζικού box office με 9.7 εκατομμύρια.