Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα «Φθινοπωρινά Χριστούγεννα» του Κώστα Μπακούρη στο Euro Connection του Κλερμόν-Φεράν

στα 10

Το νέο project του δημιουργού του «Heimlich» είναι η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπαραγωγών του κορυφαίου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους τον προσεχή Φλεβάρη.

Τα «Φθινοπωρινά Χριστούγεννα» του Κώστα Μπακούρη στο Euro Connection του Κλερμόν-Φεράν
Ο Κώστας Μπακούρης στα γυρίσματα του «Heimlich»

Το Euro Connection, το πρόγραμμα συμπαραγωγών του Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, επέλεξε φέτος, ανάμεσα στα 14 projects που αποτελούν το line-up του, και τα «Φθινοπωρινά Χριστούγεννα» του Κώστα Μπακούρη. Eχοντας προταθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ως η επίσημη ελληνική συμμετοχή, το σχέδιο αποκτά έτσι τη δυνατότητα να αναζητήσει, μέσω του σημαντικότερου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο, συνεργάτες και συμπαραγωγούς εντός κι εκτός Ευρώπης.

Υποστηριγμένα από την ΕΡΤ μέσω του προγράμματος Μικροφίλμ και με προβλεπόμενο πρόγραμμα γυρισμάτων εντός της νέας χρονιάς, τα «Φθινοπωρινά Χριστούγεννα» αφηγούνται την ιστορία ενός παραμελημένου από τους γονείς του αγοριού που, ανακαλύπτοντας τον «μαγικό» κόσμο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο μεγάλος του αδελφός, έρχεται αντιμέτωπο με τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον φόβο από το θάρρος, τον πόνο από τη χαρά, τη ζωή από τον θάνατο. Eνα δραματικό μιούζικαλ -ή ένα μουσικό δράμα- γι’ αυτούς που φεύγουν, αλλά κυρίως γι’ αυτούς που μένουν πίσω.

Το σενάριο, που έχει περάσει από το workshop του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, υπογράφει η Αντιγόνη Ζόγκα, η οποία συμμετείχε πριν μερικά χρόνια στην Berlinale ως talent με το σχέδιό της «Eσσεται Hμαρ» και βρίσκεται τώρα στη λογοτεχνική επικαιρότητα με τη νέα της συλλογή διηγημάτων «Κιντσούγκι» (Εκδόσεις Ιωλκός). Βασίζεται δε σε ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη, η οποία έρχεται σε συνέχεια του αλληγορικού «Heimlich», της πολυταξιδεμένης πρώτης μικρού μήκους ταινίας του, και του «IS - Μια Τριχούλα Λεπτή Σαν Μια ίνα», του animation που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Κώστας Μπαλιώτης της 2D2R, του οποίου η πρώτη παραγωγή, ο «Aβανος», είχε θριαμβεύσει με έξι βραβεία, ανάμεσά τους και τον Χρυσό Διόνυσο, στο περσινό Φεστιβάλ Δράμας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Κώστα Μπακούρη.