Φεστιβάλ / Βραβεία

To Flix και ο ΟΤΕ ΤV σας στέλνουν στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων

στα 10

Ο OTE TV και το Flix στέλνουν ένα τυχερό νικητή και τον/την συνοδό του στη Ρίγα της Λετονίας στις 13 Δεκεμβρίου για να παρακολουθήσουν ζωντανά την απονομή των 27ων Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Flix Team
To Flix και ο ΟΤΕ ΤV σας στέλνουν στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων

Αντίπαλος δέος των χολιγουντιανών Οσκαρ, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε μια λαμπερή τελετή που συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού σινεμά - από τους μεγάλους δημιουργούς, τους καλύτερους ηθοποιούς, τα πιο διάσημα ονόματα της βιομηχανίας, τα νέα ταλέντα που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον στο σινεμά του κόσμου.

Με τη λίστα των ταινιών από τις οποίες θα προκύψουν οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία να περιλαμβάνουν από το «Nymph()maniac» του Λαρς φον Τρίερ μέχρι το μεγάλο νικητή των Καννών «Winter Sleep» του Τούρκου Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν και από το «Αντίο στη Γλώσσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ μέχρι τα ελληνικά «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, οι προετοιμασίες για την 27η απονομή των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχουν ήδη ξεκινήσει για να κορυφωθούν με την τελετή που φέτος θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο ΟΤΕ ΤV και το Flix δίνουν τη δυνατότητα σε έναν τυχερό και την/τον συνοδό του να ταξιδέψει μέχρι τη λετονική πόλη, να περπατήσει στο κόκκινο χαλί των Ευρωπαϊκών Βραβείων και να γίνει μάρτυρας της μεγαλύτερης βραδιάς του ευρωπαϊκού σινεμά, ενώνοντας το χειροκρότημά του με τους επίσημους καλεσμένους απ' όλον τον κόσμο που θα βρεθούν εκεί για να τιμήσουν ακόμη μια χρονιά θριαμβευτικής παρουσίας του ευρωπαϊκού σινεμά στα κινηματογραφικά πράγματα του πλανήτη.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας e-mail με θέμα «Ευρωπαϊκά Βραβεία» στο win@flix.gr, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας και την ηλικία σας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και ο νικητής που θα ταξιδέψει μέχρι τη Ρίγα της Λετονίας θα προκύψει μετά από κλήρωση.

[To έπαθλο που θα κερδίσει ο νικητής είναι ένα ταξίδι για 2 άτομα στην τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2014 στη Ρίγα της Λετονίας. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται από το site www.flix.gr και θα αναδειχθεί ένας (1) νικητής o οποίος θα επιλέξει το άτομο που θα τον συνοδεύσει στο ταξίδι και ένας (1) αναπληρωματικός κατά τα παρακάτω οριζόμενα. Από το Διαγωνισμό εξαιρούνται τα στελέχη και οι υπάλληλοι/ εργαζόμενοι των εταιριών Flix και ΟΤΕ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς τους έως 2ου βαθμού. Κάθε συμμετέχων δύναται να συμμετέχει στον Διαγωνισμό με μία και μόνη ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail). Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τους συμμετέχοντες την αποστολή στοιχείων ταυτότητας και επικοινωνίας (π.χ. ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμούς τηλεφώνου) με σκοπό την ταυτοποίηση των προσώπων ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του νικητή και η συνεννόηση μαζί του για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.]

European Awards 2014 Competition

Τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται ετήσια από το 1988, σε αναγνώριση των καλύτερων ευρωπαϊκών ταινιών της κάθε χρονιάς. Δέκα κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ερμηνειών κ.ά., καλύπτουν όλη τη γκάμα της ετήσιας ευρωπαϊκής παραγωγής και αφορούν αποκλειστικά Ευρωπαίους παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου. Τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, με το Βερολίνο να παραμένει ο μόνιμος οικοδεσπότης τους κάθε δεύτερο χρόνο.

Μέσα στα χρόνια το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχουν κερδίσει μερικές από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ταινίες, όπως το «Γη και Ελευθερία» του Κεν Λόουτς, το «Δαμάζοντας τα Κύματα» του Λαρς φον Τρίερ, το «Η Ζωή ειναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, το «Ολα για τη Μητέρα Μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, το «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε, η «Ζωή των Αλλων» του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, αλλά και το «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η μοναδική ελληνική διάκριση μέχρι σήμερα στα βραβεία.

Η τελετή απονομής των 27ων Ευρωπαϊκών Βραβείων θα μεταδοθεί λίγες ημέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου αποκλειστικά από τον ΟΤΕ ΤV

Διαβάστε ακόμη: