Φεστιβάλ / Βραβεία

Τιμητικό βραβείο στον Στιβ ΜακΚουίν από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

στα 10

Στον σκηνοθέτη του «Hunger», του «Shame» και του «12 Χρόνια Σκλάβος» θα απονείμει φέτος το τιμητικό της βραβείο η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Flix Team
Τιμητικό βραβείο στον Στιβ ΜακΚουίν από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

Εχοντας πια «μετακομίσει» για τα καλά στο σινεμά από το χώρο των εικαστικών, ο Βρετανός Στιβ ΜακΚουίν είναι πλέον ο σκηνοθέτης του βραβευμένου με Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας «12 Χρόνια Σκλάβος» - κατόρθωμα αρκετό για να τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για την προσφορά του στο παγκόσμιο σινεμά, τίτλο που μέσα στα χρόνια έχει απονεμηθεί σε σπουδαίους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και ανθρώπους του σινεμά όπως τον Μίλος Φόρμαν, την Ελεν Μίρεν, τον Λαρς φον Τρίερ, τον Μορίς Ζαρ, τον Μαντς Μίκελσεν, τη Λιβ Ούλμαν και πέρσι στον Πέδρο Αλμοδόβαρ.

O ΜακΚουίν είχε κερδίσει το 2008 το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα Ευρωπαϊκά Βραβεία για το εκρηκτικό του ντεμπούτο «Hunger», ενώ το «Shame» του 2011 είχε κερδίσει το Βραβείο Φωτογραφίας και Μοντάζ.

Στις 13 Δεκεμβρίου, όμως, ο Βρετανός σκηνοθέτης θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας, όπου και θα γίνει η φετινή 27η απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων για να τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του που μετράει - εκτός από τις τρεις πολυβραβευμένες ταινίες του - περισσότερα από 10 μικρού μήκους φιλμ.

Steve McQueen 607 Ο Στιβ ΜακΚουίν με τον Μάικλ Φασμπέντερ στα γυρίσματα του «Shame»

Διαβάστε ακόμη:

Η τελετή απονομής των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας και μπορείτε να τη δείτε αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 2 στις 16 Δεκεμβρίου στις 22.00.