Σεμινάριο Ethno-Cine: Ανθρωπολογία και Κινηματογράφος

INDUSTRY 08 APR  /  Flix Team

Η δημιουργική συνεργασία του Fårö Creative Learning με το Ethnofest - Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει.

Eνας νέος κύκλος του σεμιναρίου “Ethno-Cine: Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος” ξεκινάει την άνοιξη και για οκτώ τρίωρες συναντήσεις. Το σεμινάριο θα ανοίξει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο της οπτικής ανθρωπολογίας, του εθνογραφικού κινηματογράφου και της πολυμεσικής εθνογραφίας μέσα από διαλέξεις, προβολή ταινιών και ανοιχτές δημιουργικές συζητήσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, θα ακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δούμε πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουμε μια γενική επιμόρφωση για την χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες. Θα συζητήσουμε αναλυτικά για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

*Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε διαδικτυακή πλατφόρμα

Διάρκεια σεμιναρίου:
Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021
Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Πέμπτες, 19.00-22.00

Κόστος συμμετοχής:
100€ (+24% ΦΠΑ) και 85€ (+24%ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους (η θέση κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής)

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή της ύλης του σεμιναρίου απευθυνθείτε στο info@faro.gr

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διδάκτορας Ανθρωπολογίας, Συνιδρυτής και Διευθυντής του οργανισμού Ethnofest και το ομώνυμου Φεστιβάλ.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.