Industry

Ενα θετικό τεστ για AIDS κλείνει την πορνοβιομηχανία του Λος Αντζελες

στα 10

Σύμφωνα με το Σωματείο των εταιριών παραγωγής πορνό ταινιών στο Λος Αντζελες, καμία ταινία δεν θα γυριστεί για 60 ημέρες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, μετά την είδηση πως ένας από τους ηθοποιούς που δούλευε σε περισσότερα από ένα στούντιο διεγνώσθη θετικός στον ιό του AIDS.

Ενα θετικό τεστ για AIDS κλείνει την πορνοβιομηχανία του Λος Αντζελες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πορνοβιομηχανία του Λος Αντζελες αναγκάζεται να «βάλει λουκέτο», έστω και παροδικά, εξαιτίας των κρουσμάτων του ιού του AIDS ανάμεσα στους ηθοποιούς της.

Αλλωστε το Σωματείο των εταιριών παραγωγής πορνό ταινιών στην Καλιφόρνια υπαγορεύει πως «προς αποφυγή κινδύνου ως προς τους ηθοποιούς, τα γυρίσματα πρέπει να ακυρώνονται για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι».

Το πρόσφατο περιστατικό συνέβη εκτός Καλιφόρνιας, αλλά για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να μην γυριστεί καμία ταινία για 60 ημέρες, πριν οι υπεύθυνοι των εταιριών βεβαιωθούν πως κανείς από τους ηθοποιούς τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Το 2010, τέσσερις εταιρίες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα γυρίσματα ταινιών τους για μερικές εβδομάδες, γεγονός που είχε προβλεφθεί ήδη από το 2004 όταν οι Αρχές της Καλιφόρνια είχαν επιβάλλει στην πορνοβιομηχανία την υποχρεωτική χρήση προφυλακτικών στα γυρίσματα.