Buzz

O Eminem απολογείται στην μητέρα του μέσα από βίντεο που γύρισε ο Σπάικ Λι

στα 10

To «Cleaning Out My Closet» ήταν ένα από τα πολλά τραγούδια κατά τα οποία ο Eminem είχε βγάλει από την ντουλάπα τα άπλυτα της σχέσης του με την μητέρα του. Στο βίντεο του νέου τραγουδιού του, «Headlights», σκηνοθετημένο από τον Σπάικ Λι, της ζητά συγγνώμη.

O Eminem απολογείται στην μητέρα του μέσα από βίντεο που γύρισε ο Σπάικ Λι

Ο Εminem ίσως να έκανε το καλύτερο δώρο που μπορεί να γίνει σε μητέρα στη χθεσινή γιορτή. Τη συγχώρεσε.

Τη συγχώρεσε δημοσίως κι επιπλέον της ζήτησε συγγνώμη για μία ντουζίνα τραγούδια κατά τα οποία, εδώ και 15 σχδόν χρόνο, είχε φτύσει ωμή την οργή του απέναντί της και τα σκοτεινά θέματα της παιδικής του ηλικίας.

Τόσο είχαν οξυνθεί οι σχέσεις μητέρας-γιου, που η εν λόγω mother dearest, Ντέμπι Μάδερς, είχε ασκήσει μήνυση το 1999 για τους στίχους του «The Slim Shady».

Χθες όμως, ο 41χρονος ράπερ αποφάσισε να δημοσιεύσει τη συγγνώμη του, με τον τρόπο που ξέρει να το κάνει: φτύνοντας ακόμα περισσότερη οργή. Αυτή τη φορά απέναντι στον εαυτό του, στον εγωισμό του, στη ζωή (και φυσικά στο μεγαλύτερο «τέρας» της οικογενειακής του ιστορίας: τον πατέρα του).

Οι στίχοι του «Headlights» είναι ενδεικτικοί: «Did I take it too far?/ ‘Cleaning Out My Closet'/and all them other songs/But regardless I don't hate you 'cause/Ma, you're still beautiful to me/'cause you're my mom...»

Στο πλευρό του στάθηκε ο Σπάικ Λι, ο οποίος γύρισε το βίντεο του κομματιού. Μας κάνει εντύπωση πάντως: πόσο θυμωμένος ακούγεται ακόμα, πόσο η συγγνώμη περιορίζεται σε μία αγκαλιά.

Κι αυτό γιατί ο Σπάιλ Λι κάνει μία σκηνοθετική επιλογή, η οποία υποσυνείδητα δικαιώνει την μητέρα, χωρίς να το φωνάζει: όλο το βίντεο είναι γυρισμένο από το δικό της point of view.

To «Headlights» είναι το πρώτο μουσικό βίντεο που γυρίζει ο Λι, μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον και τη συνεργασία τους με το «This Is It» (το 2009).

Δείτε το.