Industry

Είναι επίσημο: ο Κρίστοφερ Μακ Κουόρι θα σκηνοθετήσει τον Τομ Κρουζ στο «Mission Impossible 5»

στα 10

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η τέταρτη «Επικίνδυνη Αποστολή», ο 50χρονος σταρ ετοιμάζεται να επιστρέψει για πέμπτη φορά ως Ιθαν Χαντ και φέρνει μαζί του και τον σκηνοθέτη του από το «Jack Reacher», Κρίστοφερ Μακ Κουόρι.

Είναι επίσημο: ο Κρίστοφερ Μακ Κουόρι θα σκηνοθετήσει τον Τομ Κρουζ στο «Mission Impossible 5»

O Κρίστοφερ Μακ Κουόρι («Jack Reacher», «The Way of the Gun») υπέγραψε με την Paramount Pictures και τη Skydance Productions για να σκηνοθετήσει το τέταρτο sequel των «Επικίνδυνων Αποστολών». Μπορεί να είναι μόνο η τρίτη του φορά πίσω από την κάμερα, αλλά φαίνεται ότι έχει την εμπιστοσύνη και την πλήρη στήρικη του πρωταγωνιστή και παραγωγού Τομ Κρουζ. Με τον Κρουζ άλλωστε έχουν συνεργαστεί δύο φορές στο παρελθόν: φέτος στο «Jack Reacher», αλλά και στο «Valkyrie» το 2008, το οποίο ο Μακ Κουόρι υπέγραφε σεναριακά. Ως σεναριογράφο άλλωστε τον μάθαμε κι εμείς («Συνήθεις Υποπτοι»), αλλά τώρα φαίνεται ότι απογειώνει την σκηνοθετική του ιδιότητα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξαναδουλέψω με τον Κρις και ειδικά στην επόμενη ταινία της Mission Impossible σειράς» δήλωσε ο Κρουζ. «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να υποστηρίζω την παραγωγή των ταινιών ήθελα έναν διαφορετικό σκηνοθέτη κάθε φορά, ώστε να φέρνει και το δικό του ξεχωριστό όραμα στις ταινίες. Ο Κρις είναι ένας εξαιρετικός κινηματογραφιστής, ο οποίος μπορεί να παραδώσει action υψηλής ποιότητας και... αδρεναλίνης για τους θεατές και τους φαν του Mission Impossible σε όλο τον κόσμο!»

«Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του «Mission Impossible» franchise...» συμπληρώνει και ο Πρόεδρος της Paramount, Ανταμ Γκούντμαν. «Να έχει κάθε ταινία την υπογραφή ενός διαφορετικού σκηνοθέτη. Και είμαστε σίγουροι ότι ο Κρις θα κρατήσει την παράδοση αυτή ζωντανή...»

Ομως ο Μακ Κουόρι δε θα ανακατευτεί με το σενάριο του «Mission Impossible 5». Η Paramount έφερε στην ομάδα τον πιο περιζήτητο σεναριογράφο blockbusters αυτή την εποχή στην πιάτσα: τον Ντρου Πιρς, σεναριογράφο του «Iron Man 3». Δεν το κρύβουμε, αυτό το τελευταίο μας γεμίζει προσδοκίες.

Στην παραγωγή, εκτός από το στούντιο της Paramount, παραμένει η εταιρία του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς Bad Robot και φυσικά αυτή του Κρουζ - η Tom Cruise Productions.

Να θυμήσουμε ότι το «Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα» έφερε πίσω 700 εκατομμύρια δολάρια από τα παγκόσμια box office και αποτελεί την πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία στην καριέρα του Τομ Κρουζ.