Buzz

Ο Εντγκαρ Ράιτ θα σκηνοθετήσει το remake της «Barbarella»

στα 10

Η ταινία, στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Σίντνεϊ Σουίνι, βρήκε επιτέλους τον σκηνοθέτη της.

Ο Εντγκαρ Ράιτ θα σκηνοθετήσει το remake της «Barbarella»

Το 1962, ο Ζαν-Κλοντ Φόρεστ κυκλοφορεί το κόμικ της «Barbarella» με κεντρική ηρωίδα ένα σέξι εξωγήινο θηλυκό και, λίγα χρόνια αργότερα, ο Ροζέ Βαντίμ της έδωσε κινηματογραφική σάρκα και οστά, με τη μορφή της Τζέιν Φόντα.

Από τότε, η cult ταινία έχει γίνει κλασική και πολλοί σκηνοθέτες έχουν ονειρευτεί να την αναβιώσουν - από τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ που ήθελε την ΜακΓκόουαν στον κεντρικό ρόλο, μέχρι τον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν που είχε δηλώσει ότι ένα remake της sci-fi ηρωίδας είναι εδώ και χρόνια το όνειρό του.

Πριν δυο χρόνια είχαμε μάθει πως η Sony αποφάσισε να αναβιώσει την ταινία για τη νέα γενιά με με το νέο It-Girl της εποχής, την Σίντνεϊ Σουίνι (Euphoria, The White Lotus), να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του εμβληματικού χαρακτήρα. Μάλιστα η Σουίνι έχει συμφωνήσει να μπει στο πρότζεκτ και ως executive producer.

Διαβάστε ακόμα: Τζέιν Φόντα: «Δε θέλω να σκέφτομαι το ότι ξαναγυρίζουν την Barbarella. Ανησυχώ.»

barbarella

Σήμερα μαθαίνουμε και άλλα υπέροχα νέα. Ο Εντγκαρ Ράιτ βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την ταινία, με τους Τζέιν Γκόλντμαν («X-Men: First Class» και «The Kingsmen: Secret Service») και Χάνεϊ Ρος να υπογράφουν το σενάριο.

Για όσους δεν γνωρίζουν η ταινία του Ροζέ Βαντίμ, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο κόμικ, διαδραματίζεται τον 41ο αιώνα όπου η Barbarella, μια ταξιδιώτρια του διάστηματος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ενωμένης Γης, έχει ως αποστολή να βρει τον επιστήμονα Ντουράντ Ντουράντ, ο οποίος δημιούργησε ένα όπλο που θα μπορούσε να καταστρέψει την ανθρωπότητα.