Buzz

Ο Εντγκαρ Ράιτ αποκαλύπτει πως έχει ήδη έτοιμο το σενάριο του «Baby Driver 2»

στα 10

Απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή να το γυρίσει.

Ο Εντγκαρ Ράιτ αποκαλύπτει πως έχει ήδη έτοιμο το σενάριο του «Baby Driver 2»

Το «Baby Driver» ήταν μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του 2017 και σίγουρα μια από τις καλύτερες του σκηνοθέτη Εντγκαρ Ράιτ, η οποία έγινε και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς εκείνης.

Υπήρχαν φήμες πως η Sony Pictures είχε ζητήσει από τον Ράιτ να ετοιμάσει το σενάριο «Baby Driver 2» κι εκείνος, υποτίθεται, είχε δεχθεί και μάλιστα λίγα χρόνια πριν και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ανσελ Ελγκορτ είχε αποκαλύψει πως το είχε διαβάσει. Τώρα και ο Ράιτ επιβεβαιώνει πως το σενάριο του «Baby Driver 2» είναι ήδη έτοιμο, απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το γυρίσει.

Διαβάστε ακόμα: Λίγο ακόμη «Baby Driver» σε νέα, υπέροχα posters

Baby Driver 607

Μιλώντας στο Interview Magazine, στο οποίο βρέθηκε μαζί με τον Κάρι Φουκουνάγκα, για να προωθήσει τη νέα του ταινία «Συνέβη στο Σόχο» είπε πως «αν έκανα το σίκουελ - και στην πραγματικότητα έχω ήδη γράψει ένα σενάριο, θα έπρεπε να βρω έναν τρόπο να το κάνω διασκεδαστικό για μένα. Η ιδέα να κάνουμε φθηνό αντίγραφο της πρώτης απλά δεν είναι ενδιαφέρον γιατί, όπως γνωρίζετε, αυτές οι ταινίες χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια και τώρα, λόγω της πανδημίας, χρειάζονται ακόμη περισσότερα. Ο εμπειρικός μου κανόνας είναι ότι πρέπει να θέλεις πραγματικά να το κάνεις. Εχουμε βρεθεί και οι δύο [Ράιτ και Φουκουνάγκα] σε καταστάσεις όπου έχουμε απομακρυνθεί από μια ταινία franchise επειδή δεν το νιώθαμε. Ξέρω ότι μοιραζόμαστε πολλά κοινά πράγματα και αυτό είναι ένα από αυτά.»

Και συνέχισε λέγοντας «δε νομίζω ότι έχω κάνει ποτέ ακριβώς το ίδιο πράγμα δύο φορές στη σειρά. Στην πραγματικότητα, ο λόγος που αποφάσισα να κάνω το "Last Night in Soho" ήταν επειδή την εποχή που κυκλοφόρησε το "Baby Driver", έπαιρνε βραβεία και είχε υποψηφιότητες για Οσκαρ και δεχόμουν μεγάλη πίεση να κάνω κατευθείαν ένα σίκουελ. Και απλά δεν ήμουν έτοιμος να ξανακάνω την ίδια ιστορία. Ηταν συνειδητή αυτή αλλαγή ταχυτήτων».

Το «Baby Driver» κατάφερε να κερδίσει 226 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office ενώ ήταν υποψήφιο για Οσκαρ για το μοντάζ του, αλλά κατάφερε να κερδίσει ένα BAFTA γι’ αυτό. Ο Ράιτ μπορεί να μην έχει σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής κάποιο σίκουελ αλλά έχει κάνει την Cornetto Trilogy, την οποία έγραψε μαζί με τον Σάιμον Πεγκ η οποία συμπεριλαμβάνει τις ταινίες «Shaun of the Dead», «Hot Fuzz» και «The World’s End».