Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2013: Δυο βραβεία (προς το παρόν) για το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά!

στα 10

Ακόμη κι αν η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού θα απονείμει τις δικές της διακρίσεις αύριο, η ελληνική συμμετοχή, βραβεύθηκε ήδη από δύο επιμέρους επιτροπές.

Flix Team
Βενετία 2013: Δυο βραβεία (προς το παρόν) για το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά!
Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί του φιλμ στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του Αλέξανδρου Αβρανά κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη προβολή της στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Εντυπωσίασε, συζητήθηκε, δίχασε. Και από νωρίς ήταν ένα από τα φιλμ που ακουγόταν στις κουβέντες για τα βραβεία.

Πριν ακόμη την ανακοίνωση των επίσημων βραβείων που θα γίνει αύριο το βράδυ, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, οι επιμέρους επιτροπές ανακοινώνουν ήδη τις βραβεύσεις τους.

Διαβάστε εδώ τις προβλέψεις του Flix για τα μεγάλα βραβεία του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ετσι το «Miss Violence» απέσπασε το βραβείο Arca CinemaGiovani Καλύτερης Ταινίας, ένα βραβείο που απονέμεται φέτος για δωδέκατη χρονιά από μια επιτροπή 70 νέων μεταξύ 18 και 26 ετών, από την Ιταλία την Γαλλία και την Τυνησία.

Το σκεπτικό της βράβευσης έχει ως εξής: «Το «Miss Violence» αποτελεί μια διαφωτιστική ανάλυση σχετικά με τη βία και τη σχέση της με την εξουσία, που επιτυγχάνεται μέσω μιας αυστηρής σκηνοθεσίας και αφήγησης. Μια σχολαστική κι απόλυτα ελεγχόμενη σκηνοθεσία μας οδηγεί μέσα από μια σιωπηλή τραγωδία στη σταδιακή αποκάλυψη της».

Το δεύτερο βραβείο που κέρδισε το φιλμ είναι το Fedeora για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία του φεστιβάλ, ένα βραβείο που απονέμεται από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 στις Κάννες και περιλαμβάνει στα μέλη της κριτικούς κινηματογράφου από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.

Εξαιρετικά νέα που ελπίζουμε να έχουν συνέχεια αύριο το βράδυ, στην απονομή των επίσημων βραβείων.

Διαβάστε περισσότερα για το «Miss Violence»

Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.