Buzz

Και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ επιβιβάζεται στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

στα 10

Το καστ για τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Καναδού σκηνοθέτη αποδεικνύεται ολοένα και πιο εντυπωσιακό.

Και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ επιβιβάζεται στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Οσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στην έναρξη των γυρισμάτων, το all-star καστ για το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ μοιάζει ολοένα και πιο εντυπωσιακό.

Η νέα κινηματογραφική διασκευή της επικής σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ έχει ήδη εξασφαλίσει τον Τίμοθι Σαλαμέ (στο ρόλο του Πολ Ατρείδη), τους Οσκαρ Αϊζακ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον (στους ρόλους των γονιών του), καθώς και τους Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια και Σαρλότ Ράμπλινγκ, όμως φαίνεται πως ο Καναδός σκηνοθέτης κρύβει κι άλλους άσσους στο μανίκι του.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με το καστ του πολυαναμενόμενου φιλμ θέλει τον Χαβιέρ Μπαρδέμ να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει έναν ρόλο στην ταινία: εκείνον του Στίλγκαρ, αρχηγό των νομαδικών φυλών του πλανήτη Αράκις που ονομάζονται Φρέμεν.

Διαβάστε ακόμη: Ο Οσκαρ Αϊζακ είναι ο Λίτο Ατρείδης στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Εχοντας ήδη δώσει και με το παραπάνω τα διαπιστευτήριά του στην επιστημονική φαντασία με τα «Arrival» και «Blade Runner 2049», ο Βιλνέβ φιλοδοξεί τώρα να σπάσει την κατάρα που φαίνεται να περιτριγυρίζει όσες προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν για τη μεταφορά του «Dune» στον κινηματογράφο, οι οποίες περιλαμβάνουν την τεράστια (αν και cult) αποτυχία του Ντέιβιντ Λιντς και ένα ανολοκλήρωτο πρότζεκτ από τον Αλεχάντρο Χοδορόφσκι - τα παρασκήνια του τελευταίου αποτέλεσαν μάλιστα το θέμα του συναρπαστικού ντοκιμαντέρ «Jodorowsky's Dune».

Το «Dune» αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...». Ο ίδιος ο Βιλνέβ υπογράφει μαζί με τους Ερικ Ροθ και Τζον Σπάιτς το δύσκολο εγχείρημα της σεναριακής διασκευής των βιβλίων.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη στη Βουδαπέστη και στην Ιορδανία.

Διαβάστε ακόμη