Buzz

Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

στα 10

Μια από τις πιο φιλόδοξες ταινίες του Ντενί Βιλνέβ μόλις βρήκε έναν από τους κακούς του.

Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ φιλοδοξεί να σπάσει την όποια κατάρα φαίνεται να περιτριγυρίζει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο έχει ήδη χρεώσει μια τεράστια (αν και cult) αποτυχία στον Ντέιβιντ Λιντς και ένα ανολοκλήρωτο πρότζεκτ στον Αλεχάντρο Χοδορόφσκι - οι προσπάθειες του τελευταία έγιναν ταινία στο «Jodorowsky's Dune».

Στο καστ της ταινίας προστέθηκε πρόσφατα και ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στον ρόλο του κακού Βαρόνου Χαρκόνεν, του οποίου η οικογένεια κυβερνούσε παλιότερα στον πλανήτη Αράκις. O Χαρκόνεν συνωμοτεί με τον Γαλαξιακό Αυτοκράτορα για να καταστρέψει την οικογένεια Ατρείδη, συμπεριλαμβανομένου και του γιού τους τον Πολ Ατρείδη, τον οποίο θα παίξει ο Τίμοθι Σαλαμέ, και έτσι να αποκτήσει τον έλεγχο της εξαγωγής ενός σπάνιου παραισθησιογόνου μπαχαρικού.

Διαβάστε ακόμα: Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

baron harkonnen dune 607 O Κένεθ ΜακΜίλαν ως Βαρόνος Χαρκόνεν στο «Dune» του Ντέιβιντ Λιντς (1984).

Βασισμένο στο πολύτομο έπος του Φρανκ Χέμπερτ, το «Dune» αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Ντενί Βιλνέβ. Εξάλλου και ο ίδιος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...»

Οι Ερικ Ροθ και Τζον Σπάιτς, οι οποίοι έχουν αναλάβει το αρκετά δύσκολο εγχείρημα να μεταφέρουν τα πολύπλοκα αυτά βιβλία στο σινεμά, γράφοντας το σενάριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Βιλνέβ θα σπάσει την ταινία του σε δυο μέρη.

Μαζί με τον Σκάρσγκαρντ και τον Σαλαμέ, στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης και οι Ντέιβ Μπαουτίστα και Ρεμπέκα Φέργκιουσον. Την παραγωγή έχει αναλάβει η Legendary Entertainment και τα γυρίσματα αναμένονται να αρχίσουν σύντομα.

Διαβάστε ακόμα: Μπορεί ο Τίμοθι Σαλαμέ ν' αντέξει το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ;

dune 607