Buzz

Ο Οσκαρ Αϊζακ είναι ο Λίτο Ατρείδης στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

στα 10

Η οικογένεια Ατρείδη μόλις συμπληρώθηκε.

Ο Οσκαρ Αϊζακ είναι ο Λίτο Ατρείδης στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Και εκεί που πιστεύαμε πως το καστ για το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο, μετά την προσθήκη του Στέλαν Σκάρσγκαρντ, στον ρόλο του κακού Βαρόνου Χαρκόνεν, αλλά και της Σαρλότ Ράμπλινγκ, στον ρόλο της Μητέρας Μόχιαμ, έρχεται και η ανακοίνωση πως και ο Οσκαρ Αϊζακ θα πρωταγωνιστήσει κι αυτός στη ταινία.

Αφήνοντας πίσω τον γοητευτικό Πο Ντάμερον στη νέα τριλογία των «Star Wars», ο Αϊζακ θα παίξει τον ρόλο του Δούκα Λίτο Ατρείδη, πατέρα του Πολ τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Τίμοθι Σαλαμέ. Ο Λίτο, στο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ, παρουσιάζεται ως ένας σοφός και δίκαιος ηγέτης, ένας έμπειρος διοικητής και ένας καλός πατέρας, χαρακτηριστικά που κάνουν τον Αϊζακ την καλύτερη επιλογή για τον ρόλο. Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον θα παίξει την Λαίδη Τζέσικα, γυναίκα του Λίτο και μητέρα του Πολ, οπότε και έχουμε την οικογένεια Ατρείδη συμπληρωμένη.

Διαβάστε ακόμα: Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

dune lynch 607 O Γιούργκεν Πρότσνοου ως Λίτο Ατρέιδης στο «Dune» του Ντέιβιντ Λιντς (1984).

Ο Βιλνέβ φιλοδοξεί να σπάσει την όποια κατάρα φαίνεται να περιτριγυρίζει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο έχει ήδη χρεώσει μια τεράστια (αν και cult) αποτυχία στον Ντέιβιντ Λιντς και ένα ανολοκλήρωτο πρότζεκτ στον Αλεχάντρο Χοδορόφσκι - οι προσπάθειες του τελευταία έγιναν ταινία στο «Jodorowsky's Dune».

Βασισμένο στο πολύτομο έπος του Φρανκ Χέμπερτ, το «Dune» αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Ντενί Βιλνέβ. Εξάλλου και ο ίδιος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...» Οι Ερικ Ροθ και Τζον Σπάιτς, οι οποίοι έχουν αναλάβει το αρκετά δύσκολο εγχείρημα να μεταφέρουν τα πολύπλοκα αυτά βιβλία στο σινεμά, γράφοντας το σενάριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Βιλνέβ θα σπάσει την ταινία του σε δυο μέρη.

Μαζί τους πρωταγωνιστεί και ο Ντέιβ Μπαουτίστα, στον ρόλο του Γκλοσού Ραμπάν, τον ανιψιό του Βαρόνου Χαρκόνεν. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν μέσα στο 2019.

Διαβάστε ακόμα: