Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιάννης Σακαρίδης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Amerika Square», έμπειρος μοντέρ και διεθνούς προσανατολισμού δημιουργός, Γιάννης Σακαρίδης, αναλαμβάνει το μέλλον του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ο Γιάννης Σακαρίδης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Δράμας, στις 15 Απριλίου 2020, στην 6η συνεδρίασή του, ενέκρινε την πρόσληψη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη.

Οπως διαβάσουμε στην επίσημη ενημέρωση: Με σεβασμό στη μνήμη του ως τώρα Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Αντώνη Παπαδόπουλου και τη σπουδαιότητα του θεσμού του Φεστιβάλ Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιώργος Δεμερτζής, με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη ανακοινώνουν την επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη. Η ταλαντούχα προσωπικότητα του, η βραβευμένη καλλιτεχνική του πορεία, η ωριμότητα αλλά και η αποφασιστικότητά του, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ της Δράμας, ήταν τα κριτήρια επιλογής του. Γνήσιο τέκνο του Φεστιβάλ Δράμας, ο Γιάννης Σακαρίδης, επιτυχημένος μοντέρ στην Αγγλία, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη Δράμα, όπου και βραβεύτηκε για τη μικρού μήκους ταινία του, «Αλήθεια» (2006). Μερικά χρόνια αργότερα, το 2014-15 και το 2017-18, συμμετείχε στην κριτική και προκριματική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος.

Ο Γιάννης Σακαρίδης έχει υπογράψει δύο μεγάλου μήκους ταινίες, αναγνωρισμένες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το «Wild Duck» και το «Amerika Square».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής δήλωσε, «Εύχομαι από καρδιάς στον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας, Γιάννη Σακαρίδη, σιδερένιος, υγεία σ’αυτόν και την οικογένειά του, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Ο Δήμαρχος Δράμας, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Φεστιβάλ, θα είμαστε πάντα δίπλα του αρωγοί και συνοδοιπόροι, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να στοχεύσουμε σε μια νέα λαμπρή εποχή της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Συγχαρητήρια Γιάννη!».

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Σακαρίδης δήλωσε, «Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Δράμας καθόρισε με τον καλύτερο τρόπο την καλλιτεχνική πορεία μου και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε με ευθύνη ό,τι καλό έχει προηγηθεί, σε κάτι δημιουργικό».

Περιμένοντας τη συνέχεια στην πράξη, μας φαίνεται αισιόδοξη η επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη, ως ενός ανθρώπου με τη γνώση και την εμπειρία που του επιτρέπουν να δώσει στο Φεστιβάλ Δράμας τον (διεθνή και φρέσκο) αέρα που χρειάζεται για να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.

Διαβάστε ακόμη: «Cinema… διάβασες;» | Online προβολές ταινιών του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους