Industry

Το Docutrance σας προ(σ)καλεί να βρείτε τα «λάθη» της Αθήνας

στα 10

Τη Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου, η ανήσυχη κινηματογραφική ομάδα Docutrance διοργανώνει το επόμενο εργαστήριό της με την παρουσίαση του work-in-progress έργου «City of Errors», ενός cross-media πρότζεκτ που χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά μέσα για να προκαλέσει την εμπλοκή των πολιτών στα καθημερινά προβλήματα της πόλης.

Το Docutrance σας προ(σ)καλεί να βρείτε τα «λάθη» της Αθήνας

To «City of Errors» είναι ένα cross-media project που χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά μέσα για να προκαλέσει την εμπλοκή των πολιτών στα καθημερινά προβλήματα της πόλης. Μέσα από μια σειρά από online βίντεο και ντοκιμαντέρ η πλατφόρμα του «City of Errors» παρέχει αρχικά στους χρήστες της έμπνευση και κίνητρα για να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης και στη συνέχεια τους προμηθεύει με δημιουργικά εργαλεία για να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι στη πλατφόρμα. Το «City of Errors» αναπτύσσεται και λειτουργεί πιλοτικά στην Αθήνα εδώ και 2 χρόνια.

Στο εργαστήριο που διοργανώνει το Docutrance τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου στις 20.30 στον πολυχώρο Frown (Αγίας Ελεούσης 14), η Μυρτώ Παπαδογεώργου, δημιουργός του «City of Errors», θα παρουσιάσει το έργο της ομάδας και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες για το πώς θα μπορούσε να μετουσιωθεί το υπάρχον cross-media, μη-γραμμικό και συμμετοχικό project σε ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου του Docutrance: «Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει μια ανοιχτή υποστηρικτική δομή η οποία θα προάγει την εξωστρέφεια, τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της υλοποίησης ντοκιμαντέρ νέων δημιουργών. Στόχος είναι τα οφέλη του εργαστηρίου να είναι αμφίδρομα: αφενός, ο κάθε δημιουργός να μπορεί να μοιράζεται τους προβληματισμούς του και να λαμβάνει σχόλια και προτάσεις από τους συμμετέχοντες πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που τον απασχολούν και, αφετέρου, οι συμμετέχοντες να ανακαλύπτουν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του κάθε έργου και να έρχονται κοντά στη δημιουργική προσέγγιση και διαδικασία του κάθε δημιουργού.»

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.


Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες, τις προβολές και τα εργαστήρια που διοργανώνει η ομάδα Docutrance στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.