Buzz

Docutrance Τρίτες στο Booze

στα 10

H νεοσύστατη ομάδα Docutrance εγκαινιάζει σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ένα κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Booze με το «Nostalgia for the Light» του Πατρίσιο Γκουσμάν.

Flix Team
Docutrance Τρίτες στο Booze

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της ομάδας Docutrance: «Η διοργανώτρια ομάδα Docutrance συστάθηκε το Φθινόπωρο του 2013 με σκοπό να φέρει κοντά όσους νέους κινηματογραφιστές, οπτικούς καλλιτέχνες και κοινωνικούς επιστήμονες θέλουν να μοιραστούν την αγάπη, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για το ντοκιμαντέρ. Η ομάδα εστιάζει στο δημιουργικό, πρωτοποριακό, και πειραματικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ, αλλά και στη σχέση του με ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ο εθνογραφικός κινηματογράφος, το μυθοπλαστικό σινεμά, η κινηματογραφική avant-garde και η βιντεοτέχνη.»

Σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Booze, η ομάδα Docutrance εγκαινιάζει τον κύκλο προβολών της με το υπέροχο «Nostalgia for the Light» του Πατρίσιο Γκουσμάν.

2

Στη Χιλή, σε υψόμετρο τριών χιλιάδων μέτρων, αστρονόμοι απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην έρημο Ατακάμα για να παρατηρήσουν τ’ αστέρια. Ο ουρανός της ερήμου είναι τόσο καθαρός που τους επιτρέπει να δουν μέχρι τα σύνορα του σύμπαντος. Εδώ, η αμείλικτη θερμότητα του ήλιου κρατά ανέπαφα τα ανθρώπινα λείψανα: μούμιες, εξερευνητές και μεταλλωρύχους, αλλά και απομεινάρια των πολιτικών κρατουμένων της δικτατορίας. Κι ενώ από τα παρατηρητήριά τους οι αστρονόμοι μελετούν τους πιο μακρινούς γαλαξίες αναζητώντας σημάδια εξωγήινης ζωής, στη σκιά των αστεροσκοπείων, γυναίκες σκάβουν στο χώμα της ερήμου για τους εξαφανισμένους συγγενείς τους...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον πολυχώρο Booze, Κολοκοτρώνη 57, θα έχει ελεύθερη είσοδο και γίνεται με τη συνδιοργάνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η προβολή αυτή θα είναι η πρώτη ενός κύκλου ανοιχτών εκδηλώσεων που θα αφορούν το ντοκιμαντέρ και θα περιλαμβάνουν προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια και Masterclasses με ξένους δημιουργούς. Για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2014 οι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται κάθε Τρίτη στον πολυχώρο Booze. Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Πρεσβεία της Πολωνίας, το Ινστιτούτο Goethe και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη σελίδα στο Facebook της ομάδας Docutrance.