Industry

Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ από την 9η διοργάνωση του «Με τα Μάτια Ανοιχτά»

στα 10

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίζει τους νέους δημιουργούς προσφέροντας ένα δωρεάν τετραήμερο εργαστήριο στη Σχολή Σταυράκου.

Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ από την 9η διοργάνωση του «Με τα Μάτια Ανοιχτά»

Στο πλαίσιο της φετινής 9ης διοργάνωσης «Με τα Μάτια Ανοιχτά» η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιήσει ένα τετραήμερο Εργαστήριο στη Σχολή Σταυράκου με δωρεάν συμμετοχή, στις 21-22 Σεπτεμβρίου και 5-6 Οκτωβρίου. Το Εργαστήριο θα απευθύνεται σε νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς ντοκιμαντέρ, των οποίων η πρόταση βρίσκεται σε ένα ενδιάμεσο στάδιο έρευνας και επεξεργασίας.

Στο Εργαστήριο θα διδάξουν έμπειροι επαγγελματίες από τον χώρο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ με στόχο οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν έναν άρτιο φάκελο παραγωγής και να συμμετάσχουν σε μία τελική παρουσίαση (pitching).

Οι αιτούντες, προκειμένου να συμμετάσχουν, καλούνται να καταθέσουν το βιογραφικό τους, μία σύνοψη της ιδέας (έκτασης 100 λέξεων), τον πρώιμο σεναριακό σχεδιασμό τους (treatment) με περιγραφή πιθανών σκηνών, χαρακτήρων και ανάπτυξη του θέματος (μέχρι 300 λέξεις) και τέλος, το logline στην online φόρμα που θα βρουν εδώ, έως το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 17.00 μ.μ. Οσοι υποψήφιοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν και δείγμα κινηματογραφικού/ τηλεοπτικού/ οπτικοακουστικού τους έργου, ενώ δεκτές θα γίνονται και πτυχιακές ταινίες ή αποσπάσματα rough cut.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν οι 12 καλύτερες, πέραν όμως αυτών, οι εκπρόσωποι των 5 επόμενων προτάσεων (13οι-18οι στην κατάταξη) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Σεμινάριο ως ακροατές/τριες.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει της κατάθεσης του ζητούμενου υποστηρικτικού υλικού που περιγράφεται παραπάνω (βιογραφικό, σύνοψη, treatment και -για όσους το επιθυμούν- του δείγματος οπτικοακουστικού έργου).

Η παρουσία των συμμετεχόντων θα είναι απαραίτητη και τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής του Εργαστηρίου για όσους στοχεύουν να συμμετάσχουν στο τελικό pitching.

ergastirio-ntokimanter

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσα από την επίσημη σελίδα της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στο Facebook, είτε με αποστολή email στη διεύθυνση: metamatiaanoixta2024@gmail.com