Industry

Δημιουργία δικτύου κινηματογράφικών αιθουσών για την προώθηση των ευρωπαϊκών ταινιών με την ενίσχυση του προγραμματος MEDIA.

στα 10

Προκύρηξη για την συμμετοχή μεμονωμένων αιθουσών που προβάλλουν ευρωπαικές ταινίες σε ένα δίκτυο ενίσχυσης, του ευρωπαϊκού σινεμά, μέσα από τις κινηματογραφικες αίθουσες.

Δημιουργία δικτύου κινηματογράφικών αιθουσών για την προώθηση των ευρωπαϊκών ταινιών με την ενίσχυση του προγραμματος MEDIA.

Στο καινούριο τεύχος του περιοδικού του προγράμματος MEDIA (μπορέιτε να το βρείτε σε ψηφιακή μορφή εδώ) μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για μια πρόταση που αφορά ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών και στη χώρα μας.

Oι στόχοι της προκήρυξης είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας μη εθνικών ευρωπαϊκών ταινιών στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά, προσφέροντας κίνητρα για την εξαγωγή και τη διανομή τους σε όλα τα μέσα, καθώς και η ενθάρρυνση της προβολής μη εθνικών ευρωπαϊκών ταινιών στην ευρωπαϊκή αγορά, ιδίως με την υποστήριξη του συντονισμού δικτύου αιθουσών.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων EACEA/17/12 προβλέπει την υπογραφή συμφωνίας πλαισίου εταιρικής σχέσης με ισχύ γιαδύο χρόνια και απευθύνεται σε ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες ομαδοποιημένες σε δίκτυα, των οποίων οι δραστηριότητες συμβάλλουν στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων.

Ο συντονιστής (το δίκτυο) και οι συνδικαιούχοι (οι κινηματογραφικές αίθουσες) πρέπει, είτε άμεσα είτε με πλειοψηφική συμμετοχή, να ανήκουν και να εξακολουθήσουν να ανήκουν στην ιδιοκτησία υπηκόων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα MEDIA.Οι ανεξάρτητες ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι επιλέξιμες ως συνδικαιούχοι.

Επιλέξιμες δράσεις και συναφείς δραστηριότητες θεωρούνται οι εξής:

  • ενέργειες που στοχεύουν στην προώθηση και την προβολή ευρωπαϊκών ταινιών
  • δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού στις αίθουσες
  • δραστηριότητες ενθάρρυνσης και πλαισίωσης για την εισαγωγή της ψηφιακής κινηματογραφικής τεχνολογίας από τους φορείς εκμετάλλευσης
  • δραστηριότητες για τη δημιουργία δικτύων: πληροφόρηση,ενθάρρυνση και επικοινωνία

Βρείτε τις λεπτομέρειες της προκύρηξης εδώ

και εδώ τις απαιτούμενες φόρμες.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 16 Ιουλίου του 2012 και να αποσταλούν στην διεύθυνση:

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)MEDIA programme – Distribution EACEA/17/12 – Cinema networkMr Constantin DASKALAKIS (BOUR 3/66)Avenue du Bourget / Bourgetlaan 11140 BrusselsBelgium

Tags: media