Buzz

Πρώτες εικόνες από το «Δύο Μέρες, Μια Νύχτα» των αδερφών Νταρντέν με τη Μαριόν Κοτιγιάρ

στα 10

Με ημερομηνία εξόδου στη Γαλλία την 21η Μαΐου, το νέο φιλμ των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν με τίτλο «Δύο Μέρες, Μια Νύχτα» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ θα κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του...

Πρώτες εικόνες από το «Δύο Μέρες, Μια Νύχτα» των αδερφών Νταρντέν με τη Μαριόν Κοτιγιάρ

Μόνιμοι επισκέπτες του Φεστιβάλ Καννών και βραβευμένοι με δύο δίκαιους Χρυσούς Φοίνικες (για τη «Ροζέτα» το 1999 και το «Παιδί» το 2005) αλλά και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής το 2011 για το αριστουργηματικό «Παιδί με το Ποδήλατο», οι Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν επιστρέφουν όπως δείχνουν τα πράγματα - και η ημερομηνία εξόδου της ταινίας στη Γαλλία που είναι η 21η Μαΐου - ξανά στην Κρουαζέτ για την παγκόσμια πρεμιέρα της έβδομης μεγάλου μήκους ταινίας τους με τίτλο «Deux Jours, Une Nuit» («Δύο Μέρες, Μια Νύχτα»), η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στο Βέλγιο.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μαριόν Κοτιγιάρ, στην πρώτη της συνεργασία με τους Βέλγους σκηνοθέτες, αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που μαζί με το σύζυγό της θα προσπαθήσει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να πείσει τους συνεργάτες της να απαρνηθούν τα ετήσια μπόνους που παίρνουν από την εταιρεία όπου δουλεύουν προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά της.

Μη βιαστείτε να πείτε πως οι Νταρντέν «εκμεταλλεύονται» την οικονομική κρίση, αφού πιστοί στο σινεμά που κάνουν εδώ και χρόνια εξερευνούν ακόμη μια φορά την προβληματική σύγχρονη κοινωνία με τον μοναδικό τρόπο του σκληρού ρεαλισμού αλλά και του ανεξάντλητου ουμανισμού που διατρέχει τη φιλμογραφία τους.

Το νέο φιλμ των αδερφών Νταρντέν θα βρει την Μαριόν Κοτιγιάρ να επιστρέφει στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών για τρίτη συνεχόμενη φορά (μετά το «Σώμα με Σώμα» του Ζακ Οντιάρ και το «The Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι), διεκδικώντας και πάλι με αξιώσεις το βραβείο γυναικείου ρόλου που δεν έχει κερδίσει μέχρι σήμερα.

Οσο για τους Νταρντέν, δεν αποκλείεται να προσθέσουν ακόμη μια διάκριση στο ήδη φορτωμένο παλμαρέ τους.

Δείτε εδώ τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία:

2

2

2

Το «Δύο Μέρες, Μια Νύχτα» είναι μια συμπαραγωγή Γαλλίας, Βελγίου και Ιταλίας, το σενάριο ανήκει στους Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν ενώ το σύζυγο της Μαριόν Κοτιγιάρ παίζει ο μόνιμος των δύο αδερφών, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε, γνωστός από τη «Ροζέτα» και το «Παιδί με το Ποδήλατο».

Διαβάστε ακόμη: