Buzz

Δείτε το πριν «κατέβει»!

στα 10

Το πρώτο ινδικό φιλμ τρόμου που βασίζεται στη λογική των «Paranormal Activity» κινδυνεύει από την κρατική λογοκρισία, όχι τόσο λόγω των τρομακτικών σκηνών του, αλλά του ...απενεχοποιημένου σεξ.

Δείτε το πριν «κατέβει»!
Στους δύο, τρίτος χωρεί!

Το «Ragini MMS», η πρώτη ινδική ταινία που βασίζεται στη λογική των «Paranormal Activity» ταινιών, δηλάδή που υποστηρίζει ότι αποτελείται από υλικό που βρέθηκε κρυμμένο και που έχει συμβεί στην πραγματικότητα, κινδυνεύει από την κρατική λογοκρισία. Οχι μόνο με την απειλή του να λάβει τον ορισμό «ακατάλληλο» αλλά και να απαγορευθεί τελείως και αυτό για τις σκηνές σεξ που περιέχει.

Ευαίσθητοι στα θέματα «ελευθεριότητας» οι Ινδοί δεν μοιάζουν να νοιάζονται για τις σκληρές σκηνές τρόμου της ταινίας, αλλά για τον τρόπο που παρουσιάζει το σεξ. Το οποίο δεν ...παρουσιάζεται, αφού στην ταινία δεν υπάρχει ούτε μια σκηνή γυμνού ή ερωτικής πράξης. Οι εν λόγω σκηνές, τρεις τον αριθμό, που ζητήθηκε να αφαιρεθούν προκειμένου να επιτραπεί η προβολή της ταίνιας μπορεί για κάποιον δυτικό να μοιάζουν «αστείο» αλλά για τους Ινδούς δείχνουν να αποτελούν κάτι σαν το πιο επικίνδυνο εχθρό της δημόσιας τάξης.

Η πρώτη σκηνή είναι αυτή όπου ο πρωταγωνιστής μιλάει στην κοπέλα του για την επίδραση αφροδισιακών χαπιών, η δεύτερη αυτή που της ζητάει να του κάνει στοματικό έρωτα και η τρίτη αυτή που το ζευγάρι χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφερόμενο στα γεννητικά όργανα αντρών και γυναικών. Τίποτα δηλαδή που δεν θα έπαιρνε τον χαρακτηρισμό «κατάλληλο» ή τουλάχιστον «άνω των 13» στην Αμερική.

Ανεξάρτητα, όμως, από τους λογοκριτές, το «Ragini MMS» έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο ανάμεσα στην ινδική νεολαία και οι προβλέψεις το θέλουν να πρωταγωνιστεί στο box - office της επόμενης εβδομάδας, όπου έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες. Μέρος, το φιλμ αυτό, της πρόσφατης άνθισης του ανεξάρτητου ινδικού σινεμά που προσπαθεί να απεμπλακεί από την παράδοση του Bollywood, αντιγράφοντας φυσικά πρακτικές του Χόλιγουντ.

Η ταινία βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία (όπως υποστηρίζει ήδη από το τρέιλερ) και είναι γυρισμένη έτσι ώστε να μοιάζει σαν να έχει κινηματογραφηθεί σε πραγματικό χρόνο. Στο κέντρο της βρίσκεται ένα ζευγάρι που ξεκινάει για ένα «βρώμικο» Σαββατοκύριακο στο Μουμπάι και καταλήγει σε ένα σπίτι το οποίο παρακολουθείται από δεκάδες κάμερες. Παράξενα μεταφυσικά φαινόμενα θα χαλάσουν την ερωτική ατμόσφαιρα του ζευγαρίου, ενώ ο τρόμος θα μετατρέψει μια αθώα εκδρομή σε ένα εφιαλτικό κυνηγητό θανάτου.

Κάτι μας λέει πως το «αμερικάνικο ριμέικ» της ταινίας βρίσκεται ήδη στα σκαριά...