Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε την συνομιλία δυο Grandmasters: ο Μάρτιν Σκορσέζε παίρνει συνέντευξη από τον Γουόνγκ Καρ Γουάι

στα 10

Με το «The Grandmaster» να κυνηγάει μία θέση στην οσκαρική πεντάδα της ξενόγλωσσης κατηγορίας, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι κάθεται απέναντι στον Μάρτιν Σκορσέζε και απαντά στις ερωτήσεις του. Δείτε το βίντεο!

Δείτε την συνομιλία δυο Grandmasters: ο Μάρτιν Σκορσέζε παίρνει συνέντευξη από τον Γουόνγκ Καρ Γουάι

Πριν από λίγες μέρες, στις 8 Ιανουαρίου, λίγοι τυχεροί βρέθηκαν στο «Lighthouse Theatre» της Νέας Υόρκης έχοντας επί σκηνής απέναντί τους δύο σύγχρονους κινηματογραφικούς grandmasters: τον σκηνοθέτη του «The Grandmaster» Γουόνγκ Καρ Γουάι κι ίσως τον σπουδαιότερο εν ζωή αμερικανό συνάδελφό του, Μάρτιν Σκορσέζε. Ο τελευταίος, εκτός από την ιδιότητα του δημιουργού («Ο Λύκος της Wall Street»), είναι γνωστό και συγκινητικό ότι κουβαλάει άσβεστη κι αυτή του φανατικού σινεφίλ: παρακολουθεί στενά ό,τι συμβαίνει στα κινηματογραφικά πράγματα (από πιτσιρικάδες νέους σκηνοθέτες, μέχρι τις νέες ταινίες καταξιωμένων συναδέλφων του), έχει άποψη, αναγνωρίζει τάσεις - τις χαράζει κι ο ίδιος.

Η αφορμή της συνάντησής του λοιπόν έβαζε τον Σκορσέζε (πιθανότατα οσκαρικού υποψηφίου φέτος) στην καρέκλα του δημοσιογράφου: ήταν αυτός που έκανε τις ερωτήσεις στον Γουόνγκ Καρ Γουάι, με αφορμή ότι το «The Grandmaster» επιχειρεί μία θέση στην οσκαρική πεντάδα της ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Σκορσέζε, μέλος της Ακαδημίας, αλλά και της επιτροπής που κρίνει τα ξενόγλωσσα φιλμ, είχε κάθε λόγο να ανακρίνει τον Καρ Γουάι. Βέβαια, είναι γνωστό το πόσο γενναιόδωρος είναι με το έργο των συναδέλφων του. Πώς χειρίζεται τις παρουσιάσεις τους και πόσο γλυκός και κύριος είναι πάντα.

Πόσο μάλλον σ' αυτή την περίπωση: ο Σκορσέζε είναι γνωστός φαν του Γουόνγκ Καρ Γουάι και υποστήριξε το «The Grandmaster» στο να βρει διανομή στην Αμερική, βάζοντας κυριολεκτικά την υπογραφή του στα credits: η ταινία ξεκινά με το «Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει» κάτι που πούλησε το φιλμ στο αμερικανικό κοινό.

«Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι εξύψωσε τις ταινίες πολεμικών τεχνών σε πραγματική τέχνη. Είναι τιμή μου να παρουσιάζω το The Grandmaster στο αμερικανικό κοινό...» είχε δηλώσει τον Αύγουστο.

Δείτε λοιπόν ένα βίντεο με δύο Grandmasters να συνομιλούν. Αξία ανεκτίμητη...

.

Περισσότερος Γουόνγκ Καρ Γουάι: